a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

May the chi be with you – Yin Yoga Water element masterclass

Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.
07 jan.

May the chi be with you – Yin Yoga Water element masterclass

7 januari 2022 @ 19:00 - 19 januari 2022 @ 23:30
€27,50
Inschrijven OPNAME Masterclass terug te kijken t/m 19 jan 2022
 • OPNAME (!) van Pure Energy Yin Yoga Water element masterclass afgestemd op de energie van het winter seizoen. Doe mee met deze yinspirerende masterclass met Esther.

  Deze les start met een stukje theorie en achtergrond gevolgd door een Yin yoga les met een vleugje myofascial release en Qi-gong voor het water element.

  Deze les is ook een goede kennismaking met Esther en de stijl van lesgeven als je geïnteresseerd bent in het volgen van de Yin Yoga opleiding of modules van Pure Energy Yoga.

 • Doelgroep:
  Deze masterclass is toegankelijk voor yin yoga liefhebbers en (yin) yoga docenten. 

  Datum & tijd: Deze opname is terug te kijken t/m 19 januari 2022 

  Prijs: 27,50 euro

  Benodigdheden: 

  • Yogamat of een andere zachte ondergrond
  • Twee yogablokken of twee stevige dikke boeken
  • Twee losse tennisballen en twee tennisballen in een sok
  • Twee dekens

  Taal: Nederlands

  Yin Yoga:
  Yin yoga is een combinatie van de traditionele Hatha Yoga (houdingen), mindfulness en verschillende disciplines uit de Chinees Taoïstische traditie met als basis de Traditionele Chinese Geneeskunde.
  De Yin energie is een zachte, voedende en verbindende kracht waarmee de Yin yoga zich onderscheid van de meeste dynamische Yang yogastijlen. Yin yoga is een meer statische vorm is waarin je langer en ontspannen in de veelal zittende en liggende houdingen blijft en je grenzen rustig onderzoekt. Zodra het fysieke lichaam de spierspanning en weerstand opgeeft kan er in de diepere lagen van het lichaam flexibiliteit ontwikkeld worden door het stimuleren van het bindweefsel en fascia, de Chi flow wordt bevorderd en eventueel energetische blokkades kunnen worden opgeheven.

  Qi Gong:
  Behorend bij de traditionele Chinese geneeskunde is de beoefening van Qigong. Er wordt gezegd dat er wel 3.000 oefeningen zijn. Er is bewegende Qi Gong, stilstaande en ook is meditatie een vorm van Qi Gong. In Qi Gong wordt geleerd het lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van vitale energie (Chi) in het lichaam: Het opent de meridianen en voedt de spieren en gewrichten. Door regelmatige beoefening worden de zelf genezende krachten in gang gezet en regenereert het lichaam.

  Self Myofascial release:

  Myofascial release is een massagetechniek die de spanning in de myofasciale weefsels (bindweefsel in de spieren) van het lichaam los maakt.
  Met deze techniek wordt zachte druk uitgeoefend op het bindweefsel om spierknopen te verzachten, om meer bewegingsvrijheid te kunnen ervaren, de bloed -en vloeistoffen circulatie te bevorderen, de energiestroming te stimuleren en het zenuwstelsel tot rust te brengen.

  Myofascial release en Yin Yoga kunnen heel goed met elkaar gecombineerd worden (myoyin) en versterken elkaar.

  Algemene Voorwaarden

  Als je je inschrijft voor deze masterclass van Pure Energy Yoga betekent dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden, lees ze hier.

 

Event Details

Date: 7 januari 2022 @ 19:00 - 19 januari 2022 @ 23:30
Time: 19:00 - 23:30
error: