a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

May the chi be with you – Yin Yoga Aarde element masterclass

Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.
20 aug.

May the chi be with you – Yin Yoga Aarde element masterclass

20 augustus 2022 @ 07:00 - 20 september 2022 @ 23:59
€27,50
Inschrijven Yin Yoga Aarde Element Masterclass te volgen t/m 20 september
 • Pure Energy Yin Yoga Aarde element masterclass afgestemd op de energie van het nazomer seizoen. Doe mee met deze yinspirerende les met Esther.

  De les start met een stukje theorie en achtergrond gevolgd door een Yin yoga les met een vleugje myofascial release en energiewerk (Qi Gong) voor het aarde element.

  Deze les is ook een goede kennismaking met Esther en de stijl van lesgeven als je geïnteresseerd bent in het volgen van de Yin Yoga opleiding of modules van Pure Energy Yoga.

  Deze workshop is (zo vaak als je wilt) te volgen t/m 20 september via de link naar de opname die je ontvangt in de bevestiging van de inschrijving. 

  Je ontvangt:
  – Theorie over het aarde element
  – Yin Yoga
  – Qi Gong – Energiewerk
  – Myofascial release – acupressuur
  – Yinspiratie voor jouw eigen practice en voor de lessen die je geeft.
  – Bijpassende Aarde element Yin Yoga spotify playlist

 • Voor wie:
  Deze workshop is toegankelijk voor yin yoga liefhebbers en (yin) yoga docenten. 

  Prijs: 27,50 euro

  • Benodigdheden: 
   • Yogamat of een andere zachte ondergrond bij een muur of een deur
   • Twee (liefst gebruikte) tennisballen in een sok
   • Deken
   • 1 yogablok/stevig boek
   • Yogabolster of ander dik stevig kussen

  Taal: Nederlands

  Duur workshop: 2h12min

  Je ontvangt in de inschrijf bevestiging een link waarmee je de les zo vaak als je wilt kan volgen t/m 20 september.

  Yin Yoga:
  Yin yoga is een combinatie van de traditionele Hatha Yoga (houdingen), mindfulness en verschillende disciplines uit de Chinees Taoïstische traditie met als basis de Traditionele Chinese Geneeskunde.
  De Yin energie is een zachte, voedende en verbindende kracht waarmee de Yin yoga zich onderscheid van de meeste dynamische Yang yogastijlen. Yin yoga is een meer statische vorm is waarin je langer en ontspannen in de veelal zittende en liggende houdingen blijft en je grenzen rustig onderzoekt. Zodra het fysieke lichaam de spierspanning en weerstand opgeeft kan er in de diepere lagen van het lichaam flexibiliteit ontwikkeld worden door het stimuleren van het bindweefsel en fascia, de Chi flow wordt bevorderd en eventueel energetische blokkades kunnen worden opgeheven.

  Energiewerk/Qi Gong:
  Behorend bij de traditionele Chinese geneeskunde is de beoefening van Qi gong. Er wordt gezegd dat er wel 3.000 oefeningen zijn. Er is bewegende Qi Gong, stilstaande en ook is meditatie een vorm van Qi Gong. In Qi Gong wordt geleerd het lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van vitale energie (Chi) in het lichaam: Het opent de meridianen en voedt de spieren en gewrichten. Door regelmatige beoefening worden de zelf genezende krachten in gang gezet en regenereert het lichaam.

  Self Myofascial release:

  Myofascial release is een massagetechniek die de spanning in de myofasciale weefsels (bindweefsel in de spieren) van het lichaam los maakt.
  Met deze techniek wordt zachte druk uitgeoefend op het bindweefsel om spierknopen te verzachten, om meer bewegingsvrijheid te kunnen ervaren, de bloed -en vloeistoffen circulatie te bevorderen, de energiestroming te stimuleren en het zenuwstelsel tot rust te brengen.

  Myofascial release en Yin Yoga kunnen heel goed met elkaar gecombineerd worden (myoyin) en versterken elkaar.

 

Event Details

Date: 20 augustus 2022 @ 07:00 - 20 september 2022 @ 23:59
Time: 07:00 - 23:59
error: