a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

May the chi be with you – Lente (VOL)

Yin Yoga & Qi-gong workshop
Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.
24 mrt.

May the chi be with you – Lente (VOL)

24 maart 2019 @ 13:00 - 16:30
€35

Deze workshop is vol. Stuur een e-mail naar info@pureenergyyoga.nl als je op de wachtlijst geplaatst wil worden.

 • Na onze eerste “May the Chi be with you”  workshop in september 2018, gaan Pure Energy Yoga & School voor Tai Chi Chuan deze samenwerking herhalen. Maar nu puur als praktijkles, waarbij we jullie, in zowel het Yin Yoga als Qi Gong gedeelte, meenemen in de wereld van Yin Yang, de 5-elementenleer, meridianen, Dan Tian en meer.
  Wederom een inspirerende ontspannen workshop van twee fijne, in elkaar verweven, lessen Yin Yoga en Qi Gong!
  Je hoeft niet bij de eerste aanwezig te zijn geweest om nu mee te doen.

  Beleef, voel en ervaar de rustige houdingen van Yin Yoga en de dynamische van Qi Gong die beide de fascia & de opening van de meridianen stimuleren en daarmee Chi laten stromen. Het verschil ervaren van de ‘rebound’ in de stilte van de Yin Yoga en het vloeiende, stromende, in de Qi Gong . Noch de een noch de ander heeft meer waarde, ze zijn beide nodig: Yin en Yang.

  Een bijzondere lange les waarbij de ‘Chi’ centraal staat.

 • Inhoud workshop:

  Op 24 maart zijn we net in de Lente beland. Lente hoort in de 5-elementenleer bij het Hout, en de meridianen Lever en Galblaas. Vooraf zullen we deze meridianen ‘strijken’ zodat onze aandacht (Ji) hier is, waardoor de Chi volgt. Het accent van de asana’s is om déze meridianen te stimuleren; in de Qi Gong komen alle meridianen aan bod, maar ook hier zullen we met onze Ji extra aandacht geven aan de Hout-meridianen. Wakker worden uit de winter, op naar een lente-gevoel en lente-energie!

  • Tao meridianenmassage 
  • Chi zelf massage
  • Tao gezondheidsoefeningen (Qi Gong)
  • Yin Yoga
  • Meridianen Nidra
  • Taoïstische meditatie
 • Doelgroep:
  De workshop is toegangelijk voor iedereen, er is geen voorkennis van Yin Yoga of Qi-gong nodig. 

  Docenten:
  Deze workshop wordt gegeven door Nanda Duin (ITTCA) en Esther Scheen (Pure Energy Yoga)

  Yin Yoga:
  Yin yoga is een combinatie van de traditionele Hatha Yoga (houdingen), mindfulness en verschillende disciplines uit de Chinees Taoïstische traditie met als basis de Traditionele Chinese Geneeskunde.
  De Yin energie is een zachte, voedende en verbindende kracht waarmee de Yin yoga zich onderscheid van de meeste dynamische Yang yogastijlen. Yin yoga is een meer statische vorm is waarin je langer en ontspannen in de veelal zittende en liggende houdingen blijft en je grenzen rustig onderzoekt. Zodra het fysieke lichaam de spierspanning en weerstand opgeeft kan er in de diepere lagen van het lichaam flexibiliteit ontwikkeld worden door het stimuleren van het bindweefsel en fascia, de Chi flow wordt bevorderd en eventueel energetische blokkades kunnen worden opgeheven.

  Qi Gong:
  Behorend bij de traditionele Chinese geneeskunde is de beoefening van Qigong. Er wordt gezegd dat er wel 3.000 oefeningen zijn. Er is bewegende Qi Gong, stilstaande en ook is meditatie een vorm van Qi Gong. In Qi Gong wordt geleerd het lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van vitale energie (Chi) in het lichaam: Het opent de meridianen en voedt de spieren en gewrichten. Door regelmatige beoefening worden de zelf genezende krachten in gang gezet en regenereert het lichaam.

  Algemene Voorwaarden

  Als je je inschrijft voor deze workshop van Pure Energy Yoga betekent dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden, lees ze hier.

  Annulering:

  De deelnemer heeft het recht deelname aan, of de opdracht voor een workshop, training of opleiding te annuleren doch alleen per ingezonden mail naar info@pureenergyyoga.nl

  Kostenloze annulering kan binnen 14 dagen na inschrijving

  Bij annulering van minimaal 12 weken voor de aanvang, zullen er 25 euro administratiekosten in rekening worden gebracht. Bij annulering tussen 12 en 6 weken voor aanvang wordt 50% van het lesgeld in rekening gebracht.
  Bij annulering van 6 weken of minder voor aanvang van de training/opleiding/workshop wordt het volledige lesgeld in rekening gebracht.

 

Event Details

Date: 24 maart 2019 @ 13:00 - 16:30
Time: 13:00 - 16:30
error: