a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

Opname May the chi be with you – Yin Yoga Vuur element masterclass

Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.
19 jun.

Opname May the chi be with you – Yin Yoga Vuur element masterclass

19 juni 2022 @ 19:00 - 29 juni 2022 @ 23:59
€27,50
Inschrijven OPNAME Yin Yoga Vuur Element Masterclass terug te kijken t/m 29 juni
 • Opname van de Pure Energy Yin Yoga Vuur element masterclass afgestemd op de energie van het zomer seizoen. Doe mee met deze yinspirerende les met Esther.

  De les start met een stukje theorie en achtergrond gevolgd door een Yin yoga les met een vleugje myofascial release en energiewerk (Qi Gong) voor het vuur element.

  Deze les is ook een goede kennismaking met Esther en de stijl van lesgeven als je geïnteresseerd bent in het volgen van de Yin Yoga opleiding of modules van Pure Energy Yoga.

  De les is terug te kijken t/m 29 juni 2022

 • Voor wie:
  Deze workshop is toegankelijk voor yin yoga liefhebbers en (yin) yoga docenten. 

  Prijs: 27,50 euro

  • Benodigdheden: 
   • Yogamat of een andere zachte ondergrond bij een muur of een deur
   • Twee (liefst gebruikte) tennisballen in een sok
   • Deken
   • 1 yogablok/stevig boek
   • Yogabolster of ander dik stevig kussen

  Taal: Nederlands

  Yin Yoga:
  Yin yoga is een combinatie van de traditionele Hatha Yoga (houdingen), mindfulness en verschillende disciplines uit de Chinees Taoïstische traditie met als basis de Traditionele Chinese Geneeskunde.
  De Yin energie is een zachte, voedende en verbindende kracht waarmee de Yin yoga zich onderscheid van de meeste dynamische Yang yogastijlen. Yin yoga is een meer statische vorm is waarin je langer en ontspannen in de veelal zittende en liggende houdingen blijft en je grenzen rustig onderzoekt. Zodra het fysieke lichaam de spierspanning en weerstand opgeeft kan er in de diepere lagen van het lichaam flexibiliteit ontwikkeld worden door het stimuleren van het bindweefsel en fascia, de Chi flow wordt bevorderd en eventueel energetische blokkades kunnen worden opgeheven.

  Energiewerk/Qi Gong:
  Behorend bij de traditionele Chinese geneeskunde is de beoefening van Qi gong. Er wordt gezegd dat er wel 3.000 oefeningen zijn. Er is bewegende Qi Gong, stilstaande en ook is meditatie een vorm van Qi Gong. In Qi Gong wordt geleerd het lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van vitale energie (Chi) in het lichaam: Het opent de meridianen en voedt de spieren en gewrichten. Door regelmatige beoefening worden de zelf genezende krachten in gang gezet en regenereert het lichaam.

  Self Myofascial release:

  Myofascial release is een massagetechniek die de spanning in de myofasciale weefsels (bindweefsel in de spieren) van het lichaam los maakt.
  Met deze techniek wordt zachte druk uitgeoefend op het bindweefsel om spierknopen te verzachten, om meer bewegingsvrijheid te kunnen ervaren, de bloed -en vloeistoffen circulatie te bevorderen, de energiestroming te stimuleren en het zenuwstelsel tot rust te brengen.

  Myofascial release en Yin Yoga kunnen heel goed met elkaar gecombineerd worden (myoyin) en versterken elkaar.

 

Event Details

Date: 19 juni 2022 @ 19:00 - 29 juni 2022 @ 23:59
Time: 19:00 - 23:59
error: