a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

Pakket: Yin Qi Flow & Yoga Nidra + Yin Yoga & Energiewerk live online

Yin Yoga verdiepings modules (100h YA)
Laden Evenementen
07 mrt.

Pakket: Yin Qi Flow & Yoga Nidra + Yin Yoga & Energiewerk live online

7 maart @ 09:00 - 7 april @ 16:15
€1207
Inschrijven pakket Yin Qi Flow & Yoga Nidra (maart) + Yin Yoga & Energiewerk (april) Live online+ 1 maand toegang opnames

 

 • 9-daagse Yin yoga verdiepings opleiding 90h YA ( Yin Qi Flow & Yoga Nidra + Yin Yoga & Energiewerk – (Qi Gong energetics).  Verrijk je Yin Yoga ervaring met deze Yin Yoga verdiepingsmodules. 

  Wij bieden een zeer verrijkende combinatie van opleidingsmodules voor yin yoga docenten.

  Deze 90 uurs Yin Yoga verdiepingsopleiding voor Yin Yoga docenten bestaat uit twee modules (de modules zijn ook los te volgen!)

  7 t/m 10 maart 2024 Live online

  Deze opleiding is een innerlijke reis naar de verbinding tussen lichaam (fascia), Qi (energie), geest, hart en ziel. De training is opgebouwd uit twee componenten.

  Yoga Nidra

  De hoofdcomponent van deze opleiding is Yoga Nidra. Yoga Nidra  is een vorm van diep herstellende geleide meditatie die ook bekend staat als “yogische slaap”.  Tijdens Yoga Nidra bevind je je in een diepe staat van bewuste ontspanning waarbij het bewustzijn van de buitenwereld naar de binnenwereld wordt geleid. In Yoga Nidra lijkt men te slapen, maar het bewustzijn blijft functioneren op een dieper niveau. Yoga Nidra nodigt de diepe lagen van lichaam, geest en ziel uit om bewust en diep te ontspannen. Zo wordt er ruimte gemaakt en kan de energie weer meer stromen.

  In deze unieke opleiding wordt Yoga Nidra gecombineerd met Yin Qi Flow (Energie cultivatie).

  Yin Qi Flow

  In Yin Qi Flow worden vloeiende, zachte bewegingen en de stilte van Yin Yoga verenigd zodat je prettig de overgang kunt maken naar de Yoga Nidra. Leer hoe je naast Yin Yoga jouw Yin energie kunt cultiveren en voeden tijdens Yin Qi Flow reeksen van bewuste beweging en mobiliteitsoefeningen. Door tijdens de Yin Qi flow langzaam en mindful te bewegen maak je de subtiele energie wakker via de meridiaankanalen (innerlijke Qi). Hierdoor kan de levensenergie (Qi) zich harmoniseren en kan het zenuwstelsel meer tot rust komen.

  Deze opleiding is een verdiepende studie (35hYA continuing education) en een mooie aanvulling op de Yin Yoga opleiding die je al hebt gevolgd en de lessen die je geeft.

   

  Je hebt al kennis van de energetische kant van de Yin Yoga en je hebt kennis van de 12 hoofdmeridianen? Verdiep dan je kennis en kunde, door het volgen van deze Yin Yoga verdiepingopleiding. Tijdens het volgen van de Yin Yoga & Energiewerk opleiding, vergroot je je kennis van o.a. Yin Yoga, de meridianenleer, vijf elementen, Chinese geneeskunde, Yang flows van Paul Grilley en maak je kennis met Qi Gong. Alle leerstof is toe te passen in je eigen practice en de Yin lessen.

  Behorend bij de traditionele Chinese geneeskunde is de beoefening van Qi Gong. Er wordt gezegd dat er wel duizenden gezondheidsoefeningen zijn. In Qi Gong wordt geleerd het lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van vitale energie (Qi) in het lichaam: Het opent de meridianen en voedt de spieren en gewrichten.  De zachte, meditatieve en moeiteloze bewegingen zijn een mooie aanvulling op de verstilling van de Yin yoga houdingen. Yin Yoga is eigenlijk een vorm van verstilde Qi Gong. Yin Yoga & Qi Gong zijn aanvullend aan elkaar en de Qi gong is een fijne toevoeging aan de Yin Yoga practice en lessen.

  Verdiep je in Yin Yoga en energiewerk om nieuwe elementen en variatie aan je lesgeven en eigen Yin Yoga practice toe te voegen. Zowel jouw kennis wordt aangevuld en verrijkt en daarnaast zullen de deelnemers aan jouw lessen ook veel waarde hechten aan de ontwikkeling van jouw vaardigheden.

  Deze module wordt gegeven door Esther Scheen & gastdocent Jeske Papadopoulos.

  Je ontvangt bij deze opleiding twee uitgebreide Nederlandse studieboeken (full color).

  • In de Yin Qi Flow & Yoga Nidra opleiding leer, ervaar en ontdek je:– Oorsprong en achtergrond van Yoga Nidra- Voordelen van Yoga Nidra- De wetenschap van Yoga Nidra- Yoga Nidra en de hersenen

   –  Effecten van Yoga Nidra

   – Opbouw van Yoga Nidra

   – Intentie/Sankalpa

   – Kosha’s

   – Hoe Yoga Nidra te beoefenen

   – Hoe Yoga Nidra te geven

   – Thematiek

   – Yoga Nidra scripts en lesopbouw

   – Hoe je zelf een Yoga Nidra script kan schrijven

   – Stemgebruik

   – Yin Qi Flow reeksen

   – Vijf elementen Dao Yin

   – Vijf elementen Qi Gong

   – Lesplanning Yin Qi Flow & Yoga Nidra

   – Kwaliteiten van Yin energie in flow

  In de Yin Yoga & Energiewerk Verdiepingstraining ervaar, ontdek en leer je o.a. :

  • Energetische en creatieve Yin Yoga sequencing (lesopbouw)
  • Verschillende meridianen tapping technieken
  • Meridian Nidra
  • Seiza flows (meditatie in beweging) voor de meridianen/elementen
  • 6 Healing Sounds (Taoïstische technieken voor het balanceren van Qi)
  • Taoïstische meditaties
  • Orgaan-reinigende Qi Gong
  • Yang Flows van Paul Grilley
  • Qi (energie) theorie
  • Het integreren en combineren van Qi Gong & Yin Yoga
  • Introductie Zes meridianen theorie en toepassing in Yin Yoga
  • Introductie Wondermeridianen en toepassing in Yin Yoga
  • Leer energiewerk te gebruiken om het energielichaam te zuiveren terwijl je het fysieke lichaam versterkt

  Elke lesdag biedt een theoretische en praktische combinatie van technieken en inzichten uit de Yin Yoga, Chinese Geneeskunde en Qi gong, die je kunt gaan toepassen in je yin yoga practice en lessen. Heel veel inspiratie dus, om je Yin practice te variëren, en om een optimale energie (Qi) stroom te realiseren. De Qi Gong die wij aanbieden is zeer toepasbaar in je Yin lessen. En zal je lessen zo zeker verrijken!

   

   

 • Data en tijden:

   

  • Yin Qi Flow & Yoga Nidra 7 t/m 10 maart 2024 Live online + 1 maand toegang tot de opnames!
  • Yin Yoga & Energiewerk 3 t/m 7 april  2024  Live online + 1 maand toegang tot de opnames!

  De lesdagen zijn van: 9:00-16:15u (er zullen voldoende pauzes gehouden worden en er is een lunchpauze van 45 minuten).

  Voor wie?: Voor yin yoga docenten op zoek naar verdieping. De modules kunnen los van elkaar gevolgd worden. Mocht je nog maar weinig ervaring met Yin Yoga hebben dan volg je eerst de Yin Yoga basis (anatomie)-training en de eerste verdiepingstraining I (Yin & Energie). Twijfel je of je kan instromen in deze training neem dan contact op met Esther via esther@pureenergyyoga.nl

  Je kunt deze opleidingen natuurlijk ook volgen als je elders al een Yin Yoga opleiding gevolgd hebt.

  Certificaat: Na het afronden van de modules ontvang je per module een certificaat 40 + 50 uur CE Yoga alliance. Volledige aanwezigheid en het maken van de huiswerkopdrachten is vereist om het certificaat te ontvangen.

  Deze module is onderdeel van de 200 uurs (YA) Yin Yoga opleiding van Pure Energy Yoga. Voor meer informatie over de volledige 200 uurs opleiding klik je hier.

  Prijs: 

  1207 euro (inc 21% BTW)

  Je ontvangt bij de opleiding twee uitgebreide Nederlandse lesboeken (full colour).

  Studiemateriaal:

  Tijdens deze Yin Yoga Verdiepingstrainingen  wordt gebruik gemaakt van het lesmateriaal dat je via de post ontvangt voor aanvang van de opleidingen. Houd rekening met een aantal uur voorbereiding voorafgaand aan de opleiding en het maken van een beknopt reflectieverslag tijdens de opleiding.

  Docenten:

  Esther Scheen

  Al meer dan 15 jaar geef ik yoga trainingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat.
  Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.
  Graag help ik je om de connectie met jezelf te maken en jezelf te omarmen op weg naar meer balans.

  Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Mijn Yin Yoga opleidingen heb ik gedaan bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee, Josh Summers, Sarah Lo, Mirjam Wagner en vele andere leraren op het gebied van Yin Yoga en TCM. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen. Naast het geven en ontwikkelen van de opleidingen voor Pure Energy Yoga heb ik gedurende zes jaar gewerkt als lead-teacher en ontwikkelaar van de 200 uurs gecertificeerde Yin&Yang -en Yin Yoga-opleidingen van de yoga academie.

  Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice. Ik ben de lead-teacher van de 200 uurs Yoga Alliance Yin Yoga opleiding.

  Mocht je verdere vragen hebben neem dan contact met me op via esther@pureenergyyoga.nl

  Yin Yoga geeft mij het gevoel van thuiskomen in een wereld die continue door raast. Ruimte te vinden om te verstillen en te verzachten. De kwaliteiten van kalmte, vertraging en geborgenheid te omarmen en van daaruit verder naar binnen te keren en daar de wijsheid te ontdekken. Het is allemaal al aanwezig als je leert luisteren in de stilte.

  Gatdocent Jeske Papadopoulos

  Jeske is al meer dan 34 jaar groepsdocent, waarvan zij zich de laatste 12 jaar toe heeft gelegd op Yoga en Qigong, met als belangrijkste teachers Francesco Garripoli en San Bao Veith. Jeske is geregistreerd bij Yoga Alliance als E-RYT 500 en YACEP.  Jeske is gespecialiseerd in Yin Yoga, Qigong en Power Vinyasa en staat bekend om haar streven naar balans tussen Yin en Yang energie, en ziet daarvoor de waarde in van het omarmen van zowel de Indiase filosofie als de kennis van de TCM.

  Zij brengt dit ook in de praktijk in één-op-één-coaching en voedingsadviezen. Jeske studeerde orthomoleculaire suppletie en kruidengeneeskunde en ziet yoga, qigong, de natuur en ons zelf-genezend vermogen als de belangrijkste pijlers naar een gelukkig en gezond leven.

  Gastdocente Angelique Boset

  Angélique is docent Yin Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yang, kinderyoga en bewegings- en orthomoleculair voedingscoach.  Ook verzorgt ze regelmatig workshops o.a. maan-, myo fascia release, yoga nidra en kinder yogaworkshops .

  Door yoga leer ik verbinding met mijzelf te maken en te luisteren naar mijn eigen lichaam. Dat wil ik tijdens mijn lessen ook graag meegeven: “luister naar je eigen specifieke lichaam in het moment, in het nu en vergelijk je met niemand anders!” Iedere dag is anders, jij bent zelf iedere dag anders en ieder mens is anders. Niemand is identiek, iedereen is uniek!

  Ik ben een ervaren Yin Yoga docent en trainer met opleidingen van o.a Jo Phee, Sarah Powers, Beta Lisboa, Sarah Lo, Josh Summers, Mirjam Wagner, Skadi van Paaschen, Esther Scheen, Christian Biedner (Yoga Vidya). Sinds 4 jaar geef ik Yin Yoga Teacher Trainingen, workshops en modules.

  Als je je inschrijft voor deze workshop betekent dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden, lees ze hier.

  Deze training leidt niet op tot Qi-gong docent! Je leert wel hoe je Qi-gong oefeningen kan integreren in je Yin Yoga lessen en jouw eigen Yoga practice.

  Algemene Voorwaarden

  Als je je inschrijft voor deze training van Pure Energy Yoga betekent dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden, lees ze hier.

  Als u twijfelt over uw fysieke of mentale fitheid en gezondheid, neem dan contact met ons op voordat u uw aanvraag indient via een aparte e-mail. Door uw inschrijving te ontvangen gaan we ervan uit dat u fysiek en mentaal fit en stabiel bent.

  Annulering:

  De deelnemer heeft het recht deelname aan, of de opdracht voor een workshop of training te annuleren doch alleen per ingezonden mail naar info@pureenergyyoga.nl. Hieronder lees je de strikte annuleringsvoorwaarden.

  Bij annulering van minimaal 12 weken voor de aanvang, zullen er 75 euro administratiekosten in rekening worden gebracht. Bij annulering tussen 12 en 8 weken voor aanvang wordt 50% van het lesgeld in rekening gebracht.
  Bij annulering van 8 weken of minder voor aanvang van de training/workshop wordt het volledige lesgeld in rekening gebracht.

  De annuleringsvoorwaarden zijn strikt, er worden geen uitzonderingen gemaakt op bovenstaande voorwaarden. Mocht je zelf niet in staat zijn om deel te nemen dan mag je iemand anders in jouw plaats mee laten doen.

  Annulering van een reeks van workshops/trainingen is alleen mogelijk voor aanvang van de eerste dag in de reeks.

  Voor een volledig overzicht van aansprakelijkheid verwijzen we naar de algemene voorwaarden van Pure Energy Yoga.

  Yin yoga opleiding

Event Details

Date: 7 maart @ 09:00 - 7 april @ 16:15
Time: 09:00 - 16:15
error: