a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

Yin Yoga & Energiewerk -Yin Yoga & MFR 100hYA verdiepingsopleiding

Yin Yoga verdiepings module 3 & 4 (100h YA)
Laden Evenementen
19 jul.

Yin Yoga & Energiewerk -Yin Yoga & MFR 100hYA verdiepingsopleiding

19 juli @ 09:00 - 6 augustus @ 16:45
€1399
Inschrijven studio opleiding Yin & Energiewerk + Yin Yoga & MFR Amersfoort €1399
 • 10-daagse Yin yoga verdiepings opleiding 100h YA ( Yin Yoga & Energiewerk – (Qi Gong energetics) & Yin Yoga & Myofascial release Myoyin). Verrijk je Yin Yoga ervaring met deze Yin Yoga verdiepingsmodules. 

  Wij bieden een zeer verrijkende combinatie van opleidingsmodules voor yin yoga docenten.

  Deze 100 uurs Yin Yoga verdiepingsopleiding voor Yin Yoga docenten bestaat uit twee modules:

  Yin Yoga & Energiewerk ( Energetics Qi Gong 50h YA) 26 t/m 30 juli Amersfoort

  Je hebt al kennis van de energetische kant van de Yin Yoga en je hebt kennis van de 12 hoofdmeridianen? Verdiep dan je kennis en kunde, door het volgen van deze Yin Yoga verdiepingopleiding. Tijdens het volgen van de Yin Yoga & Energiewerk opleiding, vergroot je je kennis van o.a. Yin Yoga, de meridianenleer, vijf elementen, Chinese geneeskunde, Yang flows van Paul Grilley en maak je kennis met Qi Gong. Alle leerstof is toe te passen in je eigen practice en de Yin lessen.

  Behorend bij de traditionele Chinese geneeskunde is de beoefening van Qi Gong. Er wordt gezegd dat er wel duizenden gezondheidsoefeningen zijn. In Qi Gong wordt geleerd het lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van vitale energie (Qi) in het lichaam: Het opent de meridianen en voedt de spieren en gewrichten.  De zachte, meditatieve en moeiteloze bewegingen zijn een mooie aanvulling op de verstilling van de Yin yoga houdingen. Yin Yoga is eigenlijk een vorm van verstilde Qi Gong. Yin Yoga & Qi Gong zijn aanvullend aan elkaar en de Qi gong is een fijne toevoeging aan de Yin Yoga practice en lessen.

  Verdiep je in Yin Yoga en energiewerk om nieuwe elementen en variatie aan je lesgeven en eigen Yin Yoga practice toe te voegen. Zowel jouw kennis wordt aangevuld en verrijkt en daarnaast zullen de deelnemers aan jouw lessen ook veel waarde hechten aan de ontwikkeling van jouw vaardigheden.

  Deze module wordt gegeven door Esther Scheen & gastdocent Jeske Papadopoulos.

  Yin Yoga & Myofascial release Myoyin (50h YA) 2 t/m 6 augustus 2023 Amersfoort

  Leer in deze module het gebruik van myofascial release technieken, hoe je deze met Yin Yoga asana’s kan combineren (myoyin) en ontdek meer over het laatste nieuws in fascia-onderzoek.

  MyoYin is een combinatie tussen MyoFascial Release (MFR) en Yin Yoga.

  Wanneer deze twee technieken met aandacht worden beoefend, kan de combinatie ervan helpen een diep gevoel van ontspanning te vinden, die het fysieke, mentale en emotionele lichaam diepgaand kan beïnvloeden.
  Myofascial release is een massagetechniek die de spanning in de myofasciale weefsels (bindweefsel in de spieren) van het lichaam los maakt.
  Met deze techniek wordt zachte druk uitgeoefend op het bindweefsel om spierknopen te verzachten, om meer bewegingsvrijheid te kunnen ervaren, de bloed -en vloeistoffen circulatie te bevorderen, de energiestroming te stimuleren en het zenuwstelsel tot rust te brengen.
  We combineren in deze Yin Yoga opleiding het gebruik van therapie ballen met yin yoga houdingen om de stroom van  vloeistoffen, energie (chi), in balans te brengen en spanningen los te laten.

  In deze Yin Yoga teacher training leer je hoe je effectief fysieke en energetische blokkades in het fasciale systeem van het lichaam kunt verzachten.

  Deze inspirerende opleiding zal je een grondig begrip geven van de waarde van de integratie van Myofascial Release technieken in je Yin Yoga beoefening. We ontdekken tijdens deze boeiende opleiding verschillende technieken om de fascia te beïnvloeden en gezond te houden.

  Deze opleiding wordt gegeven door Esther Scheen

  Je ontvangt bij deze opleiding twee uitgebreide studieboeken (full color), een opblaasbare fascial bal en een guashatool.

 • In de Yin Yoga & Energiewerk Verdiepingstraining ontdek en leer je o.a. :

  • Energetische en creatieve Yin Yoga sequencing (lesopbouw)
  • Verschillende meridianen tapping technieken
  • Meridian Nidra
  • Seiza flows (meditatie in beweging) voor de meridianen/elementen
  • 6 Healing Sounds (Taoïstische technieken voor het balanceren van Qi)
  • Taoïstische meditaties
  • Orgaan-reinigende Qi Gong
  • Yang Flows van Paul Grilley
  • Qi (energie) theorie
  • Het integreren en combineren van Qi Gong & Yin Yoga
  • Introductie Zes meridianen theorie en toepassing in Yin Yoga
  • Introductie Wondermeridianen en toepassing in Yin Yoga
  • Leer energiewerk te gebruiken om het energielichaam te zuiveren terwijl je het fysieke lichaam versterkt

  Elke lesdag biedt een theoretische en praktische combinatie van technieken en inzichten uit de Yin Yoga, Chinese Geneeskunde en Qi gong, die je kunt gaan toepassen in je yin yoga practice en lessen. Heel veel inspiratie dus, om je Yin practice te variëren, en om een optimale energie (Qi) stroom te realiseren.

  Waarom zijn wij zo’n fan van Qi Gong integreren in de Yin lessen?

  Kijk eens aandachtig naar het Yin Yang teken…

  Het witte gedeelte staat voor de Yang kwaliteiten, het licht, mannelijke energie, de zon, beweging.

  Het zwarte gedeelte staat voor de Yin kwaliteiten, het donker, vrouwelijke energie, de maan, verstilling.

  Maar kijk nog eens beter.

  In het witte gedeelte vind je een zwarte punt, en in het zwarte gedeelte een witte punt.

  Deze witte punt is het sprankje Yang wat wij met Qigong toevoegen, en brengt zo meer balans in de Yin practice.

  Wél bewegen (uitwendig of inwendig), maar nog steeds ontspannen en zacht, zonder moeite, zonder grenzen. Ofwel bewegen op de Yin manier.

  De langer aangehouden Yin houdingen heffen energetische blokkades op, de zachte bewegingen brengen de Qi aan het stromen.

  Als je leert ontspannen en met aandacht bewegen, kan je je ook meer moeiteloos door het dagelijks leven heen bewegen.

  De Qi Gong die wij aanbieden is zeer toepasbaar in je Yin lessen. En zal je lessen zo zeker verrijken!

  In de Yin Yoga & Myofascial release Verdiepingstraining ontdek en leer je o.a. :

  • Yin Yoga & Myofascial release theorie en praktijk
  • Yin Yoga & MFR tools
  • Myoyin (combineren van Yin Yoga & Myofascial release)
  • Myoyin sequencing (lesopbouw)
  • Triggerpoints
  • Baltherapietechnieken & -methoden
  • Yoga en Fascia
  • Fascia-anatomie & fysiologie
  • Demonstraties en het beoefenen van myofasciale technieken voor het hele lichaam
  • Fascia gezichtsmassage
  • Lichaamsbewustzijn en Mindful movement
  • Fascia bouncing sequence
 • Locatie en tijden:

  Locatie: Bergstraat 6, 3811 NH Amersfoort voor meer informatie over de locatie klik hier.

  De locatie ligt op +/- 12 min loopafstand van station Amersfoort Centraal. Mocht je toch liever met de auto komen, dan kun je gratis parkeren op ca. 5-10 minuten loopafstand of in een van de parkeergarages in de buurt (Q park bij de Plus supermarkt 7,50 euro).

  Tijd: woensdag t/m zaterdag 9:00-16:45u zondag: 13:00-18:00u

  Voor wie?: Voor yin yoga docenten op zoek naar verdieping. De modules kunnen los van elkaar gevolgd worden. Mocht je nog maar weinig ervaring met Yin Yoga hebben dan volg je eerst de basis-training en de eerste verdiepingstraining I (Yin & Energie – Energetics I) bij Pure Energy Yoga volgen waarna je doorstroomt naar de deze training. Twijfel je of je kan instromen in deze training neem dan contact op met Esther via esther@pureenergyyoga.nl

  Je kunt deze opleidingen natuurlijk ook volgen als je elders al een Yin Yoga opleiding gevolgd hebt.

  Certificaat: Na het afronden van de modules ontvang je een certificaat van 100-uur CE Yoga alliance. Volledige aanwezigheid en het maken van de huiswerkopdrachten is vereist om het certificaat te ontvangen.

  Deze module is onderdeel van de 200 uurs (YA) Yin Yoga opleiding van Pure Energy Yoga. Voor meer informatie over de volledige 200 uurs opleiding klik je hier.

  Prijzen: 1399 euro (inc 21% BTW)

  De kosten voor deze Yin yoga opleidingen  zijn inclusief de lessen en twee uitgebreide lesboeken (full colour), een guasha tool en een opblaasbare fascia bal.

  Studiemateriaal:

  Tijdens deze Yin Yoga Verdiepingstraining  wordt gebruik gemaakt van het lesmateriaal wat Pure Energy Yoga op dag 1 van de training verstrekt. Houd rekening met praktische zelfstudie en het maken van een reflectieverslag tijdens de opleiding. Als je een module live online volgt dan ontvang je het lesmateriaal voor aanvang van de opleiding met de post.

  Docenten:

  Esther Scheen

  Al meer dan 15 jaar geef ik yoga trainingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat.
  Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.
  Graag help ik je om de connectie met jezelf te maken en jezelf te omarmen op weg naar meer balans.

  Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Mijn Yin Yoga opleidingen heb ik gedaan bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee, Josh Summers, Sarah Lo, Mirjam Wagner en vele andere leraren op het gebied van Yin Yoga en TCM. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen. Naast het geven en ontwikkelen van de opleidingen voor Pure Energy Yoga heb ik gedurende zes jaar gewerkt als lead-teacher en ontwikkelaar van de 200 uurs gecertificeerde Yin&Yang -en Yin Yoga-opleidingen van de Aalo-yoga academie.

  Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice. Ik ben de lead-teacher van de 200 uurs Yoga Alliance Yin Yoga opleiding.

  Mocht je verdere vragen hebben neem dan contact met me op via esther@pureenergyyoga.nl

  Yin Yoga geeft mij het gevoel van thuiskomen in een wereld die continue door raast. Ruimte te vinden om te verstillen en te verzachten. De kwaliteiten van kalmte, vertraging en geborgenheid te omarmen en van daaruit verder naar binnen te keren en daar de wijsheid te ontdekken. Het is allemaal al aanwezig als je leert luisteren in de stilte.

  Gatdocent Jeske Papadopoulos

  Jeske is al meer dan 34 jaar groepsdocent, waarvan zij zich de laatste 12 jaar toe heeft gelegd op Yoga en Qigong, met als belangrijkste teachers Francesco Garripoli en San Bao Veith. Jeske is geregistreerd bij Yoga Alliance als E-RYT 500 en YACEP.  Jeske is gespecialiseerd in Yin Yoga, Qigong en Power Vinyasa en staat bekend om haar streven naar balans tussen Yin en Yang energie, en ziet daarvoor de waarde in van het omarmen van zowel de Indiase filosofie als de kennis van de TCM.

  Zij brengt dit ook in de praktijk in één-op-één-coaching en voedingsadviezen. Jeske studeerde orthomoleculaire suppletie en kruidengeneeskunde en ziet yoga, qigong, de natuur en ons zelf-genezend vermogen als de belangrijkste pijlers naar een gelukkig en gezond leven. Jeske heeft een eigen yogastudio in Culemborg (tussen Utrecht en Den Bosch) en organiseert Yoga vakanties in binnen- en buitenland. Jeske leeft yoga en blijft enthousiast en gedreven leren en ontwikkelen op het prachtige yoga-pad. Mocht je verdere vragen hebben neem dan contact met me op via yesyogasala@outlook.com of kijk op mijn website.

  Gastdocente Angelique Boset

  Angélique is docent Yin Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yang, kinderyoga en bewegings- en orthomoleculair voedingscoach.  Ook verzorgt ze regelmatig workshops o.a. maan-, myo fascia release, yoga nidra en kinder yogaworkshops .

  Door yoga leer ik verbinding met mijzelf te maken en te luisteren naar mijn eigen lichaam. Dat wil ik tijdens mijn lessen ook graag meegeven: “luister naar je eigen specifieke lichaam in het moment, in het nu en vergelijk je met niemand anders!” Iedere dag is anders, jij bent zelf iedere dag anders en ieder mens is anders. Niemand is identiek, iedereen is uniek!

  Ik ben een ervaren Yin Yoga docent en trainer met opleidingen van o.a Jo Phee, Sarah Powers, Beta Lisboa, Sarah Lo, Josh Summers, Mirjam Wagner, Skadi van Paaschen, Esther Scheen, Christian Biedner (Yoga Vidya). Sinds 2 jaar geef ik Yin Yoga Teacher Trainingen, workshops en modules.

  Meer info over Angelique, klik hier

  Als je je inschrijft voor deze workshop betekent dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden, lees ze hier.

  Deze training leidt niet op tot Qi-gong docent! Je leert wel hoe je Qi-gong oefeningen kan integreren in je Yin Yoga lessen en jouw eigen Yoga practice.

  Algemene Voorwaarden

  Als je je inschrijft voor deze training van Pure Energy Yoga betekent dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden, lees ze hier.

  Als u twijfelt over uw fysieke of mentale fitheid en gezondheid, neem dan contact met ons op voordat u uw aanvraag indient via een aparte e-mail. Door uw inschrijving te ontvangen gaan we ervan uit dat u fysiek en mentaal fit en stabiel bent.

  Annulering:

  De deelnemer heeft het recht deelname aan, of de opdracht voor een workshop of training te annuleren doch alleen per ingezonden mail naar info@pureenergyyoga.nl. Hieronder lees je de strikte annuleringsvoorwaarden.

  Bij annulering van minimaal 12 weken voor de aanvang, zullen er 75 euro administratiekosten in rekening worden gebracht. Bij annulering tussen 12 en 8 weken voor aanvang wordt 50% van het lesgeld in rekening gebracht.
  Bij annulering van 8 weken of minder voor aanvang van de training/workshop wordt het volledige lesgeld in rekening gebracht.

  De annuleringsvoorwaarden zijn strikt, er worden geen uitzonderingen gemaakt op bovenstaande voorwaarden. Mocht je zelf niet in staat zijn om deel te nemen dan mag je iemand anders in jouw plaats mee laten doen.

  Annulering van een reeks van workshops/trainingen is alleen mogelijk voor aanvang van de eerste dag in de reeks.

  Mochten de maatregelen rondom covid-19 het niet toelaten dat de opleiding live in de studio gegeven wordt dan zal de opleiding live online plaatsvinden.

  Voor een volledig overzicht van aansprakelijkheid verwijzen we naar de algemene voorwaarden van Pure Energy Yoga.

  Yin yoga opleiding

Event Details

Date: 19 juli @ 09:00 - 6 augustus @ 16:45
Time: 09:00 - 16:45
error: