a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

Yin Yoga opleiding Amsterdam (50-100h YA)

Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.
11 dec.

Yin Yoga opleiding Amsterdam (50-100h YA)

11 december 2020 @ 12:45 - 19 maart 2021 @ 19:45
€747

Klik hier om je in te schrijven of om meer informatie op te vragen.

 • Wil jij Yin Yoga lessen geven, Yin Yoga integreren in de lessen die je al geeft of meer inzicht en verdieping in je eigen Yin Yoga practice? Doe  dan mee met de Yin Yoga opleiding bij Yogaschool Noord in Amsterdam.

  De opleiding bestaat uit twee modules.

  Data Basis (50h YA):

  11-12-13 december 2020 & 29-30 januari 2021

  Data verdieping I Yin Yoga & Energie (50h YA)

  Data:

  31 januari & 26-27-28 februari & 19 maart 2021

  De modules kunnen los van elkaar gevolgd worden. Heb je nog geen Yin Yoga training gedaan dan start je met de basis module.

 • Yin yoga is een vorm van yoga waarin diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit, soepelheid en versterking van gewrichten, bindweefsel (fascie, gewrichten, ligamenten en pezen) en stimulatie van levensenergie (Chi, Prana, Qi) samenkomen. Yin yoga is een tegenhanger van ons hectische leven, the calm in the storm!

  In de Yin Yoga basis module ontdek en leer je:

  • Yin & Yang filosofie
  • Yin Yoga houdingen
  • Het gebruik van hulpmiddelen (yogaprops) in de houdingen
  • Functionele anatomie
  • Kennis van het menselijk lichaam
  • Masterclass met fysiotherapeut Sina: Het fasciale systeem
  • Skeletale variatie/ De uniekheid van ieder lijf
  • Hoe je Yin Yoga lessen geeft
  • Sequencing van Yin Yoga lessen (lesopbouw)
  • Integreren van mindfulness en meditatie

  In de Yin Yoga verdieping module ontdek en leer je:

  • De achtergrond van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)
  • Energetische anatomie
  • Meridianenleer
  • De relatie van de meridianen en de organen
  • De relatie van de meridianen en emoties
  • Vijf elementen theorie
  • Yin Yoga houdingen en het gebruik van hulpmiddelen (props) in de houdingen
  • Yin yogalessen samen te stellen op basis van de meridianen en de vijf elementen
  • Meer diepgang in je Yin Yoga lessen en eigen beoefening

  Deze opleiding is grotendeels gebaseerd op de anatomische en filosofische theorie van mijn leraren, Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley.

  Tijdens het volgen van deze module vergroot je je kennis van het fysieke lichaam en leer je om deze kennis toe te passen in je yoga-lessen en in je eigen yoga-practice.  Alle principes en technieken van het lesgeven in Yin Yoga komen  aan bod.

 • Inschrijvingen verlopen via Yogaschool Noord! Klik hier om je in te schrijven of om meer informatie op te vragen.

  De kosten voor deze Yin yoga docenten opleiding zijn inclusief de lessen, onbeperkt thee en een uitgebreide manual in het Nederlands.

  Voor wie?: Voor yogadocenten, mindfulness trainers, iedereen die Yin Yoga wil doceren en voor serieuze Yin Yoga beoefenaars. Na het volgen van deze opleiding kan je met vertrouwen de fysieke en energestische aspecten van de Yin practice integreren in de lessen die je geeft en in je eigen practice.

  Certificaat: Na het afronden van de module en het maken van de huiswerkopdrachten ontvang je een certificaat van  50-uur of 100-uur CE Yoga alliance. Volledige aanwezigheid is vereist om het certificaat te ontvangen.

  Studiemateriaal: Tijdens de Yin Yoga Summer School opleiding wordt gebruik gemaakt van Yin Yoga lesmateriaal dat je ontvangt op eerste lesdag van de module. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van “The complete guide to Yin Yoga” van Bernie Clark. Dit boek dien je zelf aan te schaffen voor de start van de training. Voor en tijdens de opleiding moet je rekening houden met zelfstudie en huiswerk (afhankelijk van je ervaring zal dat gemiddeld 12 uur zijn, het grootste gedeelte van die  uren is voor het lezen van een aantal hoofdstukken uit het Bernie Clark boek voordat de opleiding start).

  Hoofddocent: Esther Scheen
  Al vele jaren geef ik Yoga opleidingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat. Ik ben lead-teacher van de 200 uurs gecertificeerde Yin&Yang -en Yin Yoga-opleidingen van de Aalo-yoga academie.
  Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.
  Graag help ik je om de connectie met jezelf te maken en jezelf te omarmen op weg naar meer balans.

  Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Mijn Yin Yoga opleidingen heb ik gedaan bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee en ik heb een aantal workshops bij Sarah Powers gevolgd. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen.

  Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice.

  Mocht je verdere vragen hebben neem dan contact met me op via esther@pureenergyyoga.nl of neem contact op met: info@yogaschoolnoord.nl voor logistieke vragen en inschrijving.

  Masterclasses tijdens de opleiding:

  SINA KADEN – FASCIA, AUTONOME ZENUWSTELSEL EN ANATOMIE

  Hoe kan ik mijn leven ten volle leven? Hoe kan ik authentiek zijn? Durf ik mezelf volledig te laten zien zoals ik ben? Deze levensvragen lopen als een rode draad door mijn leven. Op mijn zoektocht naar antwoorden kwam ik door mijn passies reizen, bewegen en natuur al op jonge leeftijd in contact met yoga. Door yoga heb ik geleerd in contact te zijn met mijzelf, heb ik geleerd te luisteren naar de wijsheid van mijn hart en mijn lichaam.

  Yoga is sinds 12 jaar een essentieel deel van mijn leven. Het is voor mij een ontdekkingstocht naar vrijheid vinden in mezelf, zelf-ont-wikkeling, en volop aanwezig zijn met wat er is in het moment, om het van leven met al zijn facetten te genieten. Ik ben ontzettend blij dat ik naast meerdere yoga-opleidingen (Vinyasa, Yin en Hatha) ook de opleidingen tot fysiotherapeut en yogatherapeut heb gevolgd. Daardoor zie ik het lichaam als geheel en ontwikkelde ik een diep inzicht voor een gezonde houding en functionele anatomie.

  In de teacher training zal ik je begeleiden om meer inzicht te krijgen in het menselijk lichaam vanuit een anatomisch, fysiologisch en emotioneel standpunt om zo de oude yoga traditie met de moderne wetenschap te verbinden. Met behulp van die kennis stimuleer ik je om bewust, met aandacht en vertrouwen in het eigen lichaam te bewegen. Het voelt rijk en als een cadeau om mensen te mogen ondersteunen in hun groeiproces en hun zoektocht naar een meer authentiek, oprecht en vrij leven.

Event Details

Date: 11 december 2020 @ 12:45 - 19 maart 2021 @ 19:45
Time: 12:45 - 19:45
error: