a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

Yin Yoga & Qi-gong Training Summer School 2021

Yin Yoga verdiepings module 3 (50h YA) Energetics II
Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.
04 aug.

Yin Yoga & Qi-gong Training Summer School 2021

4 augustus 2021 @ 09:00 - 8 augustus 2021 @ 16:15
€699

Inschrijven opleiding studio

Inschrijven voor Live Online opleiding HIER

Inschrijven combi studio & live-stream opleiding

 • 5-daagse Yin yoga verdiepings opleiding (verdieping II energie Yin Yoga & Qi-gong – energetics II). Verrijk je Yin Yoga ervaring deze zomer met de Yin Yoga Summer School in Utrecht, vanuit het comfort van jouw eigen huis en tuin of vanaf je vakantieadres.

  Je hebt al kennis van de energetische kant van de Yin Yoga en je hebt kennis van de 12 hoofdmeridianen? Verdiep dan je kennis en kunde, door het volgen van deze Yin Yoga verdiepingstraining. Tijdens het volgen van deze Yin Yoga opleiding, vergroot je je kennis van o.a. de meridianenleer, vijf elementen, Chinese geneeskunde en maak je kennis met Qigong. Alle leerstof is toe te passen in je eigen practice en de Yin lessen.

  Behorend bij de traditionele Chinese geneeskunde is de beoefening van Qigong. Er wordt gezegd dat er wel duizenden gezondheidsoefeningen zijn. In Qi Gong wordt geleerd het lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van vitale energie (Chi) in het lichaam: Het opent de meridianen en voedt de spieren en gewrichten. Yin Yoga & Qi-gong zijn aanvullend aan elkaar en de Qi-gong is een fijne toevoeging aan de Yin Yoga practice en lessen.

  De Yin Yoga verdiepingtraining Meridianen, Chinese Geneeskunde en Qigong is een samenwerking tussen Esther Scheen (Pure Energy Yoga) en Jeske Papadopoulos (Yes’ Yoga Sala).

  Deze training wordt zowel live als live online (via livestream) aangeboden.

  Als je de opleiding live online via zoom livestream volgt dan ontvang je voordat de opleiding start het uitgebreide studieboek (full color)  met de post.

  Het volgen van de training online geeft jou de mogelijkheid om de training te volgen alsof je erbij bent in de studio maar vanuit het comfort van je eigen huis of tuin.

 • In deze Yin Yoga & Qi-gong Verdiepingstraining ontdek en leer je o.a. :

  • Meridian Tapping
  • Meridian Nidra
  • Seiza Flows
  • 6 Healing Sounds
  • Micro Cosmic Orbit
  • Zhang Fu Gong
  • Ki exercises (Motoyama)
  • Yang Flows van Paul Grilley
  • Qi theorie
  • Het integreren van Qi-gong in Yin Yoga
  • Introductie The Six level Theory
  • Introductie Wondermeridianen
  • Energetische sequencing (lesopbouw)

  Elke lesdag biedt een theoretische en praktische combinatie van technieken en inzichten uit de Yin Yoga, Chinese Geneeskunde en Qigong, die je kunt gaan toepassen in je yin practice en lessen. Heel veel inspiratie dus, om je Yin practice te variëren, en om een optimale qi-stroom te realiseren.

  Waarom zijn wij zo’n fan van Qigong integreren in de Yin lessen?

  Kijk eens aandachtig naar het Yin Yang teken…

  Het witte gedeelte staat voor de Yang kwaliteiten, het licht, mannelijke energie, de zon, beweging.

  Het zwarte gedeelte staat voor de Yin kwaliteiten, het donker, vrouwelijke energie, de maan, verstilling.

  Maar kijk nog eens beter.

  In het witte gedeelte vind je een zwarte punt, en in het zwarte gedeelte een witte punt.

  Deze witte punt is het sprankje Yang wat wij met Qigong toevoegen, en brengt zo meer balans in de Yin practice.

  Wél bewegen (uitwendig of inwendig), maar nog steeds ontspannen en zacht, zonder moeite, zonder grenzen. Ofwel bewegen op de Yin manier.

  De langer aangehouden Yin houdingen heffen energetische blokkades op, de zachte bewegingen brengen de Qi aan het stromen.

  Als je leert ontspannen en met aandacht bewegen, kan je je ook meer moeiteloos door het dagelijks leven heen bewegen.

  De Qigong die wij aanbieden is zeer toepasbaar in je Yin lessen. En zal je lessen zo zeker verrijken!

 • Locatie: M.P.Lindostraat 4, 3532 XE in Utrecht voor meer informatie over de locatie klik hier of volg de training vanuit het comfort van je eigen huis of tuin of zelfs vanaf je vakantie adres (via de livestream).

  Voor wie?: Voor yoga docenten die voldoende kennis hebben van de 12 hoofdmeridianen. De modules kunnen los van elkaar gevolgd worden. Mocht je nog maar weinig ervaring met Yin Yoga hebben dan volg je eerst de basis-training en de eerste verdiepingstraining I (Yin & Energie – Energetics I) bij Pure Energy Yoga volgen waarna je doorstroomt naar de deze training. Twijfel je of je kan instromen in deze training neem dan contact op met Esther via esther@pureenergyyoga.nl

  Certificaat: Na het afronden van de module ontvang je een certificaat van 50-uur CE Yoga alliance. Volledige aanwezigheid en het maken van de huiswerkopdrachten is vereist om het certificaat te ontvangen.

  Deze module is onderdeel van de 200 uurs (YA) Yin Yoga opleiding van Pure Energy Yoga. Voor meer informatie over de volledige 200 uurs opleiding klik je hier.

  Prijs: In de studio: 699 euro. Combinatie studio & Live online: 660 euro. Live online: 640 euro

  Als je kiest voor de combinatie Studio & Live online:  Geef dan bij je inschrijving aan welke optie je kiest (ovb van beschikbaarheid!):

  • Wo t/m vrijdag studio &  za-zon online

  Of

  • Wo t/m vrijdag online &  za-zon studio (Voor aanvang van de opleiding ontvang je het Pure Energy Yoga lesboek (full colour) thuis met de post).

  De kosten voor deze Yin yoga opleiding  zijn inclusief de lessen en een uitgebreide manual in het Nederlands

  Studiemateriaal:

  Tijdens deze Yin Yoga Verdiepingstraining  wordt gebruik gemaakt van het lesmateriaal wat Pure Energy Yoga op dag 1 van de training verstrekt. Houd rekening met praktische zelfstudie en het maken van een reflectieverslag tijdens de opleiding (voorbereiding en huiswerk 5-10 uur).

  Docenten:

  Esther Scheen

  Al meer dan 15 jaar geef ik yoga trainingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat.
  Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.
  Graag help ik je om de connectie met jezelf te maken en jezelf te omarmen op weg naar meer balans.

  Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Mijn Yin Yoga opleidingen heb ik gedaan bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee, Josh Summers, Sarah Lo, Mirjam Wagner en vele andere leraren op het gebied van Yin Yoga en TCM. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen. Naast het geven en ontwikkelen van de opleidingen voor Pure Energy Yoga heb ik gedurende zes jaar gewerkt als lead-teacher en ontwikkelaar van de 200 uurs gecertificeerde Yin&Yang -en Yin Yoga-opleidingen van de Aalo-yoga academie.

  Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice. Ik ben de lead-teacher van de 200 uurs Yoga Alliance Yin Yoga opleiding.

  Mocht je verdere vragen hebben neem dan contact met me op via esther@pureenergyyoga.nl

  Yin Yoga geeft mij het gevoel van thuiskomen in een wereld die continue door raast. Ruimte te vinden om te verstillen en te verzachten. De kwaliteiten van kalmte, vertraging en geborgenheid te omarmen en van daaruit verder naar binnen te keren en daar de wijsheid te ontdekken. Het is allemaal al aanwezig als je leert luisteren in de stilte.

  Jeske Papadopoulos

  Jeske is al meer dan 34 jaar groepsdocent, waarvan zij zich de laatste 12 jaar toe heeft gelegd op Yoga en Qigong, met als belangrijkste teachers Francesco Garripoli en San Bao Veith. Jeske is geregistreerd bij Yoga Alliance als E-RYT 500 en YACEP.  Jeske is gespecialiseerd in Yin Yoga, Qigong en Power Vinyasa en staat bekend om haar streven naar balans tussen Yin en Yang energie, en ziet daarvoor de waarde in van het omarmen van zowel de Indiase filosofie als de kennis van de TCM.

  Zij brengt dit ook in de praktijk in één-op-één-coaching en voedingsadviezen. Jeske studeerde orthomoleculaire suppletie en kruidengeneeskunde en ziet yoga, qigong, de natuur en ons zelf-genezend vermogen als de belangrijkste pijlers naar een gelukkig en gezond leven. Jeske heeft een eigen yogastudio in Culemborg (tussen Utrecht en Den Bosch) en organiseert Yoga vakanties in binnen- en buitenland. Jeske werkt al jaren als Master Trainer bij AALO Yoga Academie, waar zij Yang en Yin opleidingen doceert. Jeske leeft yoga en blijft enthousiast en gedreven leren en ontwikkelen op het prachtige yoga-pad. Mocht je verdere vragen hebben neem dan contact met me op via yesyogasala@outlook.com of kijk op mijn website.

  Als je je inschrijft voor deze workshop betekent dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden, lees ze hier.

  Deze training leidt niet op tot Qi-gong docent! Je leert wel hoe je Qi-gong oefeningen kan integreren in je Yin Yoga lessen en jouw eigen Yoga practice.

  Algemene Voorwaarden

  Als je je inschrijft voor deze training van Pure Energy Yoga betekent dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden, lees ze hier.

  Als u twijfelt over uw fysieke of mentale fitheid en gezondheid, neem dan contact met ons op voordat u uw aanvraag indient via een aparte e-mail. Door uw inschrijving te ontvangen gaan we ervan uit dat u fysiek en mentaal fit en stabiel bent.

  Annulering:

  De deelnemer heeft het recht deelname aan, of de opdracht voor een workshop of training te annuleren doch alleen per ingezonden mail naar info@pureenergyyoga.nl. Hieronder lees je de strikte annuleringsvoorwaarden.

  Bij annulering van minimaal 12 weken voor de aanvang, zullen er 75 euro administratiekosten in rekening worden gebracht. Bij annulering tussen 12 en 8 weken voor aanvang wordt 50% van het lesgeld in rekening gebracht.
  Bij annulering van 8 weken of minder voor aanvang van de training/workshop wordt het volledige lesgeld in rekening gebracht.

  De annuleringsvoorwaarden zijn strikt, er worden geen uitzonderingen gemaakt op bovenstaande voorwaarden. Mocht je zelf niet in staat zijn om deel te nemen dan mag je iemand anders in jouw plaats mee laten doen.

  Annulering van een reeks van workshops/trainingen is alleen mogelijk voor aanvang van de eerste dag in de reeks.

  Mochten de maatregelen rondom covid-19 het niet toelaten dat de opleiding live in de studio gegeven wordt dan zal de opleiding live online plaatsvinden.

  Voor een volledig overzicht van aansprakelijkheid verwijzen we naar de algemene voorwaarden van Pure Energy Yoga.

  Yin yoga opleiding

Event Details

Date: 4 augustus 2021 @ 09:00 - 8 augustus 2021 @ 16:15
Time: 09:00 - 16:15
error: