a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

 

Yin Yoga Winter School (100h YA)

Yin Yoga opleiding (100h YA)
Laden Evenementen
20 jan.

Yin Yoga Winter School (100h YA)

20 januari 2021 @ 09:00 - 14 februari 2021 @ 16:15
€1150

Inschrijven

 

 • 10 daagse Yin Yoga opleiding (100h YA) met Esther Scheen. Wil jij Yin Yoga lessen geven, Yin Yoga integreren in de lessen die je al geeft of meer inzicht en verdieping in je eigen Yin Yoga practice? Doe deze winter dan mee met de Yin Yoga winter school in Utrecht.
 • Tijdens de basis module van 20-24 januari duiken we in de wereld van Yin Yoga, Anatomie, Fascia, Mindfulness, Lesgeven, Sequencing, Posture-labs en het gebruik van yogaprops. In de verdieping module van 10-14 februari gaan we dieper in op de energetische aspecten van Yin Yoga, Meridianen, Vijf elementen, Chinese Geneeskunde, Guasha, Posture labs, & meditatie .

  Deze opleiding is grotendeels gebaseerd op de anatomische en filosofische theorie van mijn leraren, Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley

  Tijdens het volgen van de modules vergroot je je kennis van het fysieke en het energetische lichaam en leer je om deze kennis praktisch toe te passen in je yoga-lessen en in je eigen yoga-practice. Alle principes en technieken van het lesgeven in Yin Yoga komen  aan bod.

  Deze modules zijn onderdeel van de 200 uurs Yin Yoga opleiding, voor meer informatie over deze opleiding klik hier.

  Tijdens de basis module ontdek en leer je:
  • Wat Yin Yoga is
  • Yin & Yang filosofie
  • Yin Yoga houdingen en het aanpassen van de houdingen bij klachten
  • Het gebruik van hulpmiddelen (props) in de houdingen
  • Functionele anatomie
  • Kennis van het menselijke lichaam
  • Het fasciale systeem
  • Skeletale variatie/ De uniekheid van ieder lijf
  • Hoe je Yin Yoga lessen geeft
  • Sequencing van Yin Yoga lessen (lesopbouw)
  • Integreren van mindfulness en meditatie

  • Het doceren van Yin yoga
  • en meer……

  In de verdiepings module ontdek en leer je:
  • De achtergrond van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)
  • Energetische anatomie
  • Meridianenleer
  • De relatie van de meridianen en de organen
  • De relatie van de meridianen en emoties
  • Vijf elementen theorie
  • Yin Yoga houdingen
  • Het gebruik van hulpmiddelen (props) in de houdingen
  • Yin yogalessen samen te stellen op basis van de meridianen en de vijf elementen
  • Meer diepgang in je Yin Yoga lessen en eigen beoefening
  • en meer…..

  De modules kunnen los van elkaar gevolgd worden. Mocht je nog maar weinig ervaring met Yin Yoga hebben dan volg je eerst de basis-module waarna je doorstroomt naar de tweede verdiepingsmodule.

 • De kosten voor deze Yin yoga docenten opleiding zijn inclusief de lessen, onbeperkt thee, fruit en een uitgebreide manual in het Nederlands.

  Locatie: M.P.Lindostraat 4, 3532 XE in Utrecht

  Voor wie?:Voor yogadocenten, iedereen die Yin Yoga wil doceren en voor serieuze Yin Yoga beoefenaars. Na het volgen van de opleiding kan je met vertrouwen de fysieke en energetische aspecten van de Yin practice integreren in de lessen die je geeft en in je eigen practice.

  Certificaat: Na het afronden van de module en het maken van de huiswerkopdrachten ontvang je een certificaat van  100-uur CE Yoga alliance. Volledige aanwezigheid is vereist om het certificaat te ontvangen.

  Studiemateriaal: Tijdens de Yin Yoga Winter School opleiding wordt gebruik gemaakt van Yin Yoga lesmateriaal dat je ontvangt op eerste lesdag van de basis en verdieping module. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van “The complete guide to Yin Yoga” van Bernie Clark. Dit boek dien je zelf aan te schaffen voor de start van de training. Voor en tijdens de opleiding moet je rekening houden met zelfstudie en huiswerk (afhankelijk van je ervaring zal dat gemiddeld 12 uur zijn, het grootste gedeelte van die  is voor het lezen van een aantal hoofdstukken uit het Bernie Clark boek voordat de opleiding start).

  Docent: Esther Scheen
  Al vele jaren geef ik Yoga opleidingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat. Ik ben lead-teacher van de 200 uurs gecertificeerde Yin&Yang -en Yin Yoga-opleidingen van de Aalo-yoga academie.
  Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.
  Graag help ik je om de connectie met jezelf te maken en jezelf te omarmen op weg naar meer balans.

  Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Mijn Yin Yoga opleidingen heb ik gedaan bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee en ik heb een aantal workshops bij Sarah Powers gevolgd. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen.

  Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice.

  Mocht je verdere vragen hebben neem dan contact met me op via esther@pureenergyyoga.nl

  Algemene Voorwaarden

  Als je je inschrijft voor deze opleiding van Pure Energy Yoga betekent dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden, lees ze hier.

  Als u twijfelt over uw fysieke of mentale fitheid en gezondheid, neem dan contact met ons op voordat u uw aanvraag indient via een aparte e-mail. Door uw aanvraag te ontvangen gaan we ervan uit dat u fysiek en mentaal fit en stabiel bent.

  Beperking van aansprakelijkheid: Pure Energy Yoga of haar assistenten en / of de studio / locatie kunnen niet verantwoordelijk of aansprakelijk zijn voor enig letsel, verlies of beschadiging van eigendom of een verstoring van een programma als gevolg van omstandigheden, waaronder ongunstige weersomstandigheden, die buiten de controle van Pure Energy Yoga en / of de studio / locatie liggen. Als om welke reden dan ook de opleiding moet worden geannuleerd vanwege externe omstandigheden, ontvangt u een volledige restitutie voor uw boeking. Voor een volledig overzicht van aansprakelijkheid verwijzen we naar de algemene voorwaarden van Pure Energy Yoga.

  Media: ik ben me ervan bewust dat ik mogelijk deel uitmaak van foto’s die zijn gemaakt tijdens een opleiding dat op de website en de bijbehorende sociale-mediasites kan worden gebruikt.

  Annulering:

  De deelnemer heeft het recht deelname aan, of de opdracht voor een workshop, training of opleiding te annuleren doch alleen per ingezonden mail naar info@pureenergyyoga.nl

  Kostenloze annulering kan binnen 14 dagen na inschrijving voor deze opleiding.

  Bij annulering van minimaal 12 weken voor de aanvang, zullen er 25 euro administratiekosten in rekening worden gebracht. Bij annulering tussen 12 en 8 weken voor aanvang wordt 50% van het lesgeld in rekening gebracht.
  Bij annulering van 8 weken of minder voor aanvang van de training/opleiding/workshop wordt het volledige lesgeld in rekening gebracht.

  Annulering van een reeks van workshops/trainingen is alleen mogelijk voor aanvang van de eerste dag in de reeks.

   

Event Details

Date: 20 januari 2021 @ 09:00 - 14 februari 2021 @ 16:15
Time: 09:00 - 16:15
error: