a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

Yin Yoga opleiding (200h YA)

Discover your Yin side!

Wil jij Yin Yoga lessen geven, Yin Yoga integreren in de lessen die je al geeft of meer inzicht en verdieping in je eigen Yin Yoga practice?

Doe dan mee met deze verdiepende en inspirerende opleiding.

Pure Energy Yoga heeft diverse yoga opleidingen ontwikkeld die in vier losse modules te volgen zijn en samen uit te bouwen zijn tot een 200 uurs Yin Yoga  opleiding (Yoga Alliance gecertificeerd). In de afzonderlijke modules ontdek en leer je alles over Yin Yoga. Iedere module heeft weer een andere focus.

De opleidingen van Pure Energy Yoga helpen je de kennis en vaardigheden te ontwikkelen om een goede Yin Yoga docent te worden of je eigen yoga ervaring en kennis te verdiepen en verder te ontdekken.

De modules worden op verschillende data aangeboden. Klik hier voor een overzicht.

Inschrijven 200h Utrecht

Inhoud opleiding

 • Functionele anatomie
 • Yin Yoga houdingen voor het onder -en bovenlichaam
 • Het gebruik van yogaprops
 • Energetische anatomie
 • Meridianenleer
 • Vijf elementen theorie en toepassing
 • Qi-gong (hoe toe te passen in Yin Yoga lessen)
 • Yang flows
 • Myofascial release
 • Mindfulness
 • Meditatie
 • Leren lesgeven
 • Lesopbouw en thematiek
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • en meer…

De inhoud van de vier modules staat beschreven bij de afzonderlijke modules.

Modules

Yin Yoga basis (50h YA) 

Duik in de wereld van Yin Yoga, Anatomie, Mindfulness, Lesgeven, Sequencing, Asana-labs, Yin Yoga basishoudingen en meer.

Yin Yoga verdieping 1 – Yin & Energie I (50h YA) 

Verdieping in de energetische aspecten van Yin Yoga, Meridianen, vijf elementen theorie, houdingen(bovenlichaam), wall yin en meer.

Yin Yoga verdieping 2 – Yin & Energie II (50h YA – Yin Yoga & Qi-gong)

Vergroot je kennis en ervaring met o.a. de TCM en meridianenleer, de yang flows van Paul Grilley en maak kennis met Qigong. Heel veel inspiratie om je Yin lessen te variëren, en om een optimale qi-stroom te realiseren.

Yin Yoga verdieping 3 (50h YA – Myofascial release)
Deze training leert je hoe je effectief fysieke en energetische blokkades in het fasciale systeem van het lichaam kunt opheffen. Het zal je een grondig begrip geven van het belang van de integratie van Myofascial Release technieken in je Yin Yoga beoefening.

Het is aan te raden de Yin Yoga modules in deze volgorde te doorlopen maar de verdiepingsmodules 2 & 3 kunnen ook in omgekeerde volgorde gevolgd worden.
Bekijk de modules hier

Certificaat & Afronding

De basis -en verdiepingsmodule 1 (Yin & Energie) worden minstens twee keer per jaar aangeboden. De verdiepingsmodules 2 (Yin & Qi-gong) & 3 (Yin & Myofascial release) worden minstens een keer per jaar aangeboden.

De afzonderlijke modules worden afgesloten door middel van een aantal huiswerkopdrachten en leesopdrachten (denk hierbij per module aan 10-12 uur, waarvan een groot gedeelte voorafgaand aan de opleiding gedaan kan worden). Na afronden van de opdrachten ontvang je per module een certificaat van 50 uur CE YA (continuing education).

De 200 uurs Yin Yoga opleiding wordt afgesloten met zowel een schriftelijke als een praktische afronding.

Om het 200-uurs diploma in ontvangst te kunnen nemen moeten alle vier de modules worden gevolgd en zowel de schriftelijke als praktijkafronding voldoende bevonden zijn. Na succesvolle afronding van de opleiding kun je je bij Yoga Alliance aanmelden als RYT 200 (internationaal erkend Yoga Docent).

Inschrijven voor de volledige 200 uurs opleiding in Utrecht kan hier*

*Let op: Mocht je de modules elders volgen dan in Utrecht/Culemborg dan schrijf je je apart in voor iedere module en het afrondingsweekend.

error: