a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

Yin Yoga opleiding (200h YA)

Discover your Yin side!

Wil jij Yin Yoga lessen geven, Yin Yoga integreren in de lessen die je al geeft of meer inzicht en verdieping in je eigen Yin Yoga practice?

Doe dan mee met deze verdiepende en inspirerende Yin Yoga opleiding.

Pure Energy Yoga heeft diverse Yin yoga opleidingen ontwikkeld die in vier losse modules te volgen zijn en samen uit te bouwen zijn tot een 200 uurs Yin Yoga  opleiding (Yoga Alliance gecertificeerd). In de afzonderlijke modules ontdek en leer je alles over Yin Yoga. Iedere module heeft weer een andere focus. Je kan de modules volgen in je eigen tempo.

Deze modules kunnen worden gevolgd als op zichzelf staande opleidingen, of ze kunnen worden gecombineerd tot een Yoga Alliance geaccrediteerde opleiding van 200h.

Individuele modules komen in aanmerking als YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Program).

De Yin Yoga opleidingen van Pure Energy Yoga helpen je de kennis en vaardigheden te ontwikkelen om een goede Yin Yoga docent te worden of je eigen yoga ervaring en kennis te verdiepen en verder te ontdekken.

De Yin Yoga modules worden op verschillende data aangeboden. Klik hier voor een overzicht. Je kan je eigen traject samenstellen.

Ik hoop je te mogen begroeten bij de Yin Yoga opleiding! Mocht je aanvullende vragen hebben of samen een traject samen willen stellen neem dan vrijblijvend contact op via info@pureenergyyoga.nl of via het contactformulier.

Data opleidingen
Image
Image

Inhoud 200 uurs Yin Yoga opleiding (YA)

 • Functionele anatomie
 • Yin Yoga houdingen voor het onder -en bovenlichaam, variaties en aanpassingen
 • Het gebruik van yogaprops (zoals bolsters, blokken, dekens, yogariem)
 • Energetische anatomie
 • Energiewerk
 • Meridianenleer
 • Vijf elementen theorie en toepassing
 • Qi Gong (hoe toe te passen in Yin Yoga lessen)
 • Yang flows van Paul Grilley
 • Myofascial release (zelfmassage technieken) en hoe te combineren met Yin Yoga
 • Mindfulness
 • Meditatie
 • Leren lesgeven
 • Lesopbouw en thematiek
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Heel veel yinspiratie

De inhoud van de vier modules staat beschreven bij de afzonderlijke modules.

Modules

Yin Yoga & Anatomie (fysieke lichaam – basis) (50h YA) 

Duik in de wereld van Yin Yoga, Yin Yoga filosofie, Anatomie, Mindfulness, Lesgeven, Sequencing (lesopbouw), Yin Yoga houdingen en variaties en meer.

 Yin Yoga & Energie (50h YA) 

Verdieping jezelf in de energetische aspecten van Yin Yoga, Meridianen, vijf elementen theorie, Chinese geneeskunde, Yin Yoga houdingen(bovenlichaam), wall yin, guasha, energetische lesopbouw en meer.

Yin Yoga & Energiewerk (50h YA – Yin Yoga & Qi Gong energetics)

Vergroot je kennis en ervaring  van de Chinese Geneeskunde, meridianenleer, de yang flows van Paul Grilley en maak kennis met Qi Gong. Deze module geeft heel veel inspiratie om je Yin lessen te variëren, en om een optimale energie (Qi) stroom te realiseren.

Yin Yoga & Myofascial release (50h YA)
Deze opleiding leert je hoe je effectief fysieke en energetische blokkades in het fasciale systeem van het lichaam kunt opheffen. Het zal je een grondig begrip geven van het belang van de integratie van Myofascial Release technieken (zelfmassage) in je Yin Yoga beoefening.

Bekijk de inhoud van de Yin Yoga modules en de data hier

Image
Image

Certificaat & Afronding

De Yin Yoga Basis -en de Yin & Energie modules worden minstens twee-drie keer per jaar aangeboden. De Yin Yoga & Energiewerk -en Yin Yoga & Myofascial release  modules worden minstens twee keer per jaar aangeboden.

De afzonderlijke modules worden afgesloten door middel van een aantal huiswerkopdrachten en leesopdrachten (denk hierbij per module aan 10-12 uur, waarvan een groot gedeelte voorafgaand aan de opleiding gedaan kan worden). Na het volgen van de opleidingsdagen en het afronden van de opdrachten ontvang je per module een certificaat van 50 uur CE YA (continuing education). Voor de losse modules is er geen examen.

Om uiteindelijk het 200-uurs Yoga Alliance diploma in ontvangst te kunnen nemen moeten alle vier de modules worden gevolgd en het afrondingsweekend (theorie-examen) gevolgd worden. Na succesvolle afronding van de opleiding kun je je bij Yoga Alliance aanmelden als RYT 200 (internationaal erkend Yoga Docent). Dit examen is niet verplicht.

In de aanloop naar het examenmoment zijn er nog twee live online sessies via zoom waar je al je vragen kan stellen. Tijdens het afrondingsweekend wordt er ook nog een Yoga & Marketing workshop gegeven. Het volgen van het afrondingsweekend kan 1x per jaar.

Je kan je eigen traject samenstellen en de modules helemaal in jouw eigen tempo volgen of je kan je inschrijven voor een korter traject zoals de Yin Yoga Summer School of Yin Yoga Winter School.

*Let op: Mocht je de modules elders volgen dan in Utrecht/Amersfoort (bijv Amsterdam of Antwerpen) dan schrijf je je in bij de desbetreffende yogaschool voor iedere module/pakket (zie inschrijflinks bij de desbetreffende opleiding) en het afrondingsweekend. Mocht je hulp nodig hebben bij het samenstellen van jouw opleidingstraject neem dan contact op via e-mail (info@pureenergyyoga.nl) of het contactformulier.

error: