a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

    No posts were found.

 

About

Pure Energy Yoga

Pure Energy is er voor iedereen die meer vreugde, energie, rust en balans wil ervaren in het leven. Wij focussen met name op Yin Yoga soms aangevuld met een vleugje poweryoga, vinyasa of andere yang yoga stijlen. Wij creëren een sfeer waarin iedereen zich veilig en thuis kan voelen om balans te ontwikkelen op fysiek, emotioneel en energetisch vlak.

YOGA TRAINING & OPLEIDINGEN

Pure Energy Yoga organiseert diverse inspirerende Yin yoga opleidingen, nascholingen, trainingen -en workshops. Er komen ook regelmatig internationale docenten langs voor verdiepende yoga workshops en Yin Yoga opleidingen.

Lees meer…

YOGA RETREATS

We bieden diverse verzorgde yoga vakanties. Tijd voor jezelf op een mooie rustige plek, yoga, natuur en gezond vegetarisch eten. Verbind met jezelf en de natuur tijdens een van onze yoga-retraites. Wil jij ook puur genieten en je energie opladen, ga dan met ons mee!

Lees meer…

YOGA OP LOCATIE

Wij verzorgen op locatie yoga workshops & lessen voor bedrijven, organisaties of andere gelegenheden. Onder aangename en ‘niet zweverige’ omstandigheden wordt er toegewerkt naar stressreductie en ontspanning.

Lees meer…

Esther Scheen

Ik heb jarenlang diverse yogastijlen (Power, Yin, Bikram, Ashtanga, Hatha, Restorative, Hot Yoga en Iyengar) beoefend, vele workshops gevolgd en me grondig verdiept in yoga.
Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland  op het gebied van Power, Hot -en Yin Yoga heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Mijn Yin Yoga opleidingen heb ik gedaan bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley. Daarnaast heb ik diverse trainingen en workshops gevolgd bij Jo Phee, Mirjam Wagner, Josh Summers, Bernie Clark, Sarah Lo en Sarah Powers en andere leraren op het gebied van TCM. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen.

Graag inspireer ik mensen om de connectie met zichzelf te maken en zichzelf te omarmen op weg naar meer balans op zowel fysiek, mentaal als energetisch niveau.

Naast dat ik mijn eigen Yin Yoga opleidingen verzorg op diverse locaties in Nederland en België, was ik vele jaren lead teacher bij de Aalo Yoga Academie. Hier heb ik de Poweryoga opleidingen gegeven en de  Yin Yoga opleidingen ontwikkeld en gegeven. Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en het doen van mijn eigen yoga practice.

Yin Yoga geeft mij het gevoel van thuiskomen in een wereld die continue door raast. Ruimte te vinden om te verstillen en te verzachten. De kwaliteiten van kalmte, vertraging en geborgenheid te omarmen en van daaruit verder naar binnen te keren en daar de wijsheid te ontdekken. Het is allemaal al aanwezig als je leert luisteren in de stilte.

Bijna 15 jaar lang heb ik de Pure Enery Yogaschool gehad naast mijn baan. Bij de yoga ligt mijn hart en inmiddels heb ik de knoop doorgehakt en ben ik gestopt met mijn baan in een medische setting (update vanaf april 2020 ben ik weer werkzaam in het ziekenhuis ter ondersteuning rondom Covid-19). Ik volg mijn hart en geniet van deze mooie stap die ik na vele jaren heb durven maken. Ik blijf betrokken bij de gezondheid van mensen alleen via een andere weg en benadering.

Pure Energy Yoga

Een paar jaar geleden is Pure Energy Yoga ontstaan uit de gezamenlijke passie van yoga-docenten Esther en Chiel Ebbelaar. Met een fantastisch team van ervaren en gecertificeerde Yoga-professionals gaven wij yoga voor iedereen! For everybody and every body!

Van oorsprong werden er met name Poweryoga en Vinyasa-Ashtanga yoga lessen gegeven. Esther & Chiel besloten na jaren self-practice en ervaring met yin te hebben opgedaan hun Yin Yoga opleidingen te volgen bij Paul & Suzee Grilley. Meerdere malen reisden ze samen naar Thailand en Amerika om daar te studeren. Daarna ontstond er meer balans in het aanbod van Pure Energy Yoga en groeide de studio verder.

In 2014 een half jaar na het overlijden van de stille kracht achter Pure Energy Yoga, Dennis Douven, stopte de studio met het geven van de wekelijkse lessen. Na een rustpauze van een aantal maanden groeide Pure Energy Yoga langzaam uit tot de vorm waarin deze vandaag de dag nog steeds bestaat. Het verzorgen van workshops, trainingen en yoga opleidingen. Esther & Chiel werken nog steeds samen onder andere in de Yoga teacher trainingen van Pure Energy Yoga.

error: