a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

Yin Yoga & Energie Opleiding Belgie (50h YA)

Laden Evenementen
19 feb.

Yin Yoga & Energie Opleiding Belgie (50h YA)

19 februari 2025 @ 09:30 - 23 februari 2025 @ 17:00
 • 5-daagse Yin Yoga training (50h YA) bij Prana Yoga studio nabij Antwerpen

  Bij de verdiepingsmodule Yin Yoga & Energie (50h YA) gaan we dieper in op de energetische aspecten van Yin Yoga, Chinese Geneeskude, Meridianen, Vijf elementen theorie, posture labs, Guasha, Meditatie en meer.

  Deze opleiding is grotendeels gebaseerd op de anatomische en filosofische theorie van Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley. Tijdens het volgen van de module vergroot je je kennis van het fysieke en het energetische lichaam en leer je om deze kennis praktisch toe te passen in je yoga-lessen en in je eigen yoga-practice.

 • Yin yoga is een vorm van yoga waarin diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit, soepelheid en versterking van gewrichten, bindweefsel (fascie, gewrichten, ligamenten en pezen) en stimulatie van levensenergie (Chi, Prana, Qi) samenkomen.

  Yin yoga is een vorm van yoga waarin diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit, soepelheid en versterking van gewrichten, bindweefsel (fascie, gewrichten, ligamenten en pezen) en stimulatie van levensenergie (Chi, Prana, Qi) samenkomen.

  In deze verdiepingsopleiding gaan we dieper in op de energetische aspecten van Yin Yoga, Energieleer (QI), Meridianenleer, 5 elementen theorie, Chinese geneeskunde, Guasha, posture labs voor het bovenlichaam, wall yin en meditatie.

  We hebben een verdiepend en inspirerend programma voor jou in petto.

  Tijdens het volgen van de module vergroot je je kennis en beleving van het fysieke en het energetische lichaam en leer je om deze kennis toe te passen in je eigen yoga practice en over te dragen in de yoga lessen die je geeft. Alle principes en technieken van yin yoga komen aan bod.

  In deze Yin Yoga training in Amsterdam ontdek en leer je:

   • De achtergrond van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG/TCM)
   • Praktische Energetische anatomie
   • Meridianenleer
   • De relatie van de meridianen en de organen
   • De relatie van de meridianen en emoties
   • Vijf elementen theorie
   • Yin Yoga houdingen, modificaties en variaties
   • Yin Yoga asanas voor het bovenlichaam
   • Aandachtsgebieden Yin Yoga houdingen
   • Het gebruik van yogaprops (bolsters, blokken, riemen, dekens) in de houdingen
   • Leer om Yin yoga lessen en jouw eigen practice samen te stellen op basis van de meridianen en de vijf elementen
   • Breng meer diepgang in je Yin Yoga lessen en eigen beoefening
   • Wall Yin Yoga
   • Meridian tapping
   • Meridiaanklok
   • Guasha en  meer….
 • De kosten voor deze Yin yoga training zijn inclusief de lessen, onbeperkt thee, een uitgebreide manual in het Nederlands en een guasha tool. Inschrijven gaat via Prana Yoga Studio

  Locatie: Prana Yoga Studio in België

  Adres: Dorp 37 2861 OLV Waver.

  Tijd: 19-23 februari 2025 van 9u30 tot 17u met telkens 1u middagpauze.

  Prijs: volgt binnenkort

  Voor wie: Voor (Yin) Yoga docenten. Na het volgen van de training kan je met vertrouwen de fysieke en energetische aspecten van de Yin practice integreren in de lessen die je geeft en in je eigen practice. Deze module is ook te volgen als je elders al een Yin Yoga opleiding hebt gevolgd.

  Certificaat: Na het afronden van de training ontvang je een certificaat van deelname (50h CE YA). Volledige aanwezigheid en het maken van de huiswerkopdrachten is vereist om het certificaat te ontvangen.

  Studiemateriaal: Tijdens deze Yoga training wordt gebruik gemaakt van Pure Energy Yin Yoga lesmateriaal dat je ontvangt op eerste lesdag van de module. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van “The complete guide to Yin Yoga” van Bernie Clark. Dit boek dien je zelf aan te schaffen voor de start van de training.

  Docent: Esther Scheen

  Al meer dan 15 jaar geef ik yoga trainingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat.
  Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.
  Graag help ik je om de connectie met jezelf te maken en jezelf te omarmen op weg naar meer balans.

  Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Mijn Yin Yoga opleidingen heb ik gedaan bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee, Josh Summers, Sarah Lo, Mirjam Wagner en vele andere leraren op het gebied van Yin Yoga en TCM. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen. Naast het geven en ontwikkelen van de opleidingen voor Pure Energy Yoga heb ik gedurende zes jaar gewerkt als lead-teacher en ontwikkelaar van de 200 uurs gecertificeerde Yin&Yang -en Yin Yoga-opleidingen van de Aalo-yoga academie.

  Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice. Ik ben de lead-teacher van de 200 uurs Yoga Alliance Yin Yoga opleiding.

  Mocht je verdere vragen hebben neem dan contact met me op via esther@pureenergyyoga.nl

   

  n

 

Event Details

Date: 19 februari 2025 @ 09:30 - 23 februari 2025 @ 17:00
Time: 09:30 - 17:00
error: