a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

May the Chi be with you

Yin Yoga & Qi-gong workshop

Doelgroep:
De workshop is toegangelijke voor zowel beginners als gevorderden.

Docenten:
Deze workshop wordt gegeven door Nanda Duin (ITTCA) en Esther Scheen (Pure Energy Yoga)

Inhoud workshop:

 • Tao meridianenmassage
 • Theoretische introductie fascia
 • de 5-elementenleer & de meridianen Aarde & metaal yin yoga
 • Spijsvertering houdingen (maag, milt) + acupressuur
 • theorie Ji/Chi & Qi Gong functie
 • Tao gezondheidsoefeningen (Qi Gong)
 • Chi testen
 • Meridianen Nidra
 • Taoïstische meditatie

Pure Energy Yoga & School voor Tai Chi Chuan geven een bijzonder evenement waarbij de ‘Chi’ centraal staat.
Het belooft een interessante en vooral een belevings-ervarende dag te worden gevuld met inspirerende theorie en twee fijne – in elkaar verweven- lessen Yin Yoga en Taoïstische Qi Gong.
Beleef, voel en ervaar de rustige houdingen van Yin Yoga en de dynamische van Qi Gong die beide de fascia & de opening van de meridianen stimuleren en daarmee Chi laten stromen. Het verschil ervaren van de ‘rebound’ in de stilte van de Yin Yoga en het vloeiende, stromende, in de Qi Gong . Noch de een noch de ander heeft meer waarde, ze zijn beide nodig: Yin en Yang.

Yin Yoga:
Yin yoga is een combinatie van de traditionele Hatha Yoga (houdingen), mindfulness en verschillende disciplines uit de Chinees Taoïstische traditie met als basis de Traditionele Chinese Geneeskunde.
De Yin energie is een zachte, voedende en verbindende kracht waarmee de Yin yoga zich onderscheid van de meeste dynamische Yang yogastijlen. Yin yoga is een meer statische vorm is waarin je langer en ontspannen in de veelal zittende en liggende houdingen blijft en je grenzen rustig onderzoekt. Zodra het fysieke lichaam de spierspanning en weerstand opgeeft kan er in de diepere lagen van het lichaam flexibiliteit ontwikkeld worden door het stimuleren van het bindweefsel en fascia, de Chi flow wordt bevorderd en eventueel energetische blokkades kunnen worden opgeheven.

Qi Gong:
Behorend bij de traditionele Chinese geneeskunde is de beoefening van Qigong. Er wordt gezegd dat er wel 3.000 oefeningen zijn. Er is bewegende Qi Gong, stilstaande en ook is meditatie een vorm van Qi Gong. In Qi Gong wordt geleerd het lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van vitale energie (Chi) in het lichaam: Het opent de meridianen en voedt de spieren en gewrichten. Door regelmatige beoefening worden de zelf genezende krachten in gang gezet en regenereert het lichaam.

error: