a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

Yin Yoga

Pure Energy is er voor iedereen die meer vreugde, energie, rust en balans wil ervaren in het leven. Wij focussen met name op Yin Yoga die aangevuld wordt met een vleugje poweryoga, vinyasa, yang flows, andere yang yoga stijlen of Qi-gong. Wij creëren een sfeer waarin iedereen zich veilig en thuis kan voelen om balans te ontwikkelen op fysiek, emotioneel en energetisch vlak. Of je yoga nu ziet als een vorm van lichaamsbeweging om jouw conditie op peil te houden of als een oude kunstvorm van asanas en ademhalingstechnieken en meditatie, er zijn veel verschillende voordelen voor jouw gezondheid.

 

Wat is Yin Yoga?

The Power of a quiet practice
Yin yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande westerse leven. In Yin Yoga verloopt alles langzaam en rustig, je neemt er de tijd voor je lichaam en je gevoel, het zijn in het moment. Yin Yoga is een fusie van Hatha Yoga & TCM.

Sweet surrender
In Yin Yoga blijf je langere tijd in een bepaalde houding, met een bepaald aandachtsgebied. Dat is meestal de onderrug of de verschillende spiergroepen in de benen, zoals de quadriceps aan de voorkant en de hamstrings aan de achterkant.

Hoewel Yin yoga een langzame vorm van yoga is, kan het toch erg intens zijn. Je blijft namelijk relatief lang in een houding en bereikt daarbij niveaus in je lichaam die voorbij de spieren gaan, zoals bindweefsel. Yin yoga zorgt ervoor dat je ook op de diepere niveaus flexibiliteit ontwikkelt, waardoor de ‘ flow van chi’ wordt bevorderd en eventuele energetische blokkades worden opgeheven. Dit zorgt voor meer gezondheid, conditie, welbevinden en balans.
Yin yoga is zeer effectief bij het verminderen van rugklachten

Voordelen van Yin Yoga

Yin yoga heeft vele effecten op zowel fysieke, psychische als energetische processen in je lijf. Hieronder vind je een overzicht van een aantal effecten van Yin yoga.

 • Stressreductie
 • Mobilisatie, verlengen en versterken van gewrichten en bindweefsel
 • Het verminderen van spanning en het verlichten van klachten in je (onder)rug, benen en heupen
 • Vertraagt het verouderingsproces
 • Verbeterde concentratie
 • Verbetering van het functioneren van de organen
 • Stimuleren van de meridianen (het openen van energiekanalen) waardoor de stroom van ‘Chi’ (levensenergie) wordt bevorderd en eventuele energetische blokkades worden opgeheven
 • Je leert je bewust te zijn van het moment en de tijd te nemen voor je lichaam en je gevoel
 • Doordat je lang in een houding blijft, word je uitgenodigd om je mentale en je emotionele weerstand te observeren en los te laten
 • Yin yoga brengt je rust en ruimte om open te kunnen observeren en reflecteren
 • Verbetering van algehele conditie, gezondheid en welbevinden

 

Mentale voordelen

De fysieke beoefening van Yin yoga zal uiteindelijk doorwerken op mentaal gebied. Yin yoga bevat ook elementen van mindfulness.  Je ademhaling en asana’s (yogahoudingen) leiden je naar je bewustzijn van gedachten, gevoelens, sensaties & acceptatie. Doordat je lang in een houding blijft word je uitgenodigd je mentale en emotionele weerstand te observeren en los te laten.

Het is het gebrek aan verstilling dat ons uit balans brengt. Om gezond te blijven hebben we levendige yang-energie nodig en kalmere yin-energie. In de stilte kan deze yin energie weer groeien.

 

Uniek effect

Eigenlijk is het moeilijk te omschrijven wat Yin yoga voor jou kan betekenen, omdat dit per persoon erg verschillend is. Het is zeker dat door het volgen van yogalessen er veranderingen zullen plaatsvinden in je body en mind. Yin yoga brengt je rust en ruimte om open te kunnen observeren en reflecteren.

Een tegenhanger van ons hectische leven, the calm in the storm.

 

Voor wie is Yin Yoga

Yin Yoga is laagdrempelig en geschikt voor (bijna) iedereen!

De Yin Yoga houdingen zijn zeer toegankelijk en worden rustig opgebouwd en zijn daardoor ook zeker geschikt voor beginners.

Iedereen met een zittend beroep (dit is naast een slechte houding de grootste veroorzaker van rugklachten) is zeer bij Yin Yoga gebaat omdat deze yogastijl de dieper gelegen rugspieren aanpakt en het bekkengebied losmaakt.
In Yin Yoga gaat het er niet zozeer om hoe een houding eruitziet, maar vooral dat de houding functioneel is, wat niets anders betekent dat de houding zo aangepast kan worden dat jij de beste stimulatie krijgt voor het aandachtsgebied dat je wilt bereiken. Je Pure Energy Yoga teacher kan je hier natuurlijk bij helpen en in begeleiden!

Yin Yoga is een goede combinatie met een yang-yogavorm en wordt vaak gecombineerd met de Yang flows van Paul Grilley & Qi-gong.  Kies voor yin én yang, zo bereik je het beste effect. Poweryoga en Yin Yoga zijn complementair, door beide yoga-vormen te beoefenen en te combineren hou je je lichaam en geest in balans.

Image
error: