a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

Yin Qi Flow & Yoga Nidra opleiding (40h YA)

Laden Evenementen
08 aug.

Yin Qi Flow & Yoga Nidra opleiding (40h YA)

8 augustus @ 09:00 - 11 augustus @ 16:15
€695

Klik hier om je in te schrijven voor de Yin Qi Flow & Yoga Nidra opleiding in Utrecht

 • Yin Qi Flow & Yoga Nidra Teacher Training (40h YA) – Energie cultivatie & diepe rust

  8 t/m 11 augustus 2024

  Deze opleiding is een innerlijke reis naar de verbinding tussen lichaam (fascia), Qi (energie), geest, hart en ziel. De training is opgebouwd uit twee componenten.

  Yoga Nidra

  De hoofdcomponent van deze opleiding is Yoga Nidra. Yoga Nidra  is een vorm van diep herstellende geleide meditatie die ook bekend staat als “yogische slaap”.  Tijdens Yoga Nidra bevind je je in een diepe staat van bewuste ontspanning waarbij het bewustzijn van de buitenwereld naar de binnenwereld wordt geleid. In Yoga Nidra lijkt men te slapen, maar het bewustzijn blijft functioneren op een dieper niveau. Yoga Nidra nodigt de diepe lagen van lichaam, geest en ziel uit om bewust en diep te ontspannen. Zo wordt er ruimte gemaakt en kan de energie weer meer stromen.

  In deze unieke opleiding wordt Yoga Nidra gecombineerd met Yin Qi Flow (Energie cultivatie).

  Yin Qi Flow

  In Yin Qi Flow worden vloeiende, zachte bewegingen en de stilte van Yin Yoga verenigd zodat je prettig de overgang kunt maken naar de Yoga Nidra. Leer hoe je naast Yin Yoga jouw Yin energie kunt cultiveren en voeden tijdens Yin Qi Flow reeksen van bewuste beweging en mobiliteitsoefeningen. Door tijdens de Yin Qi flow langzaam en mindful te bewegen maak je de subtiele energie wakker via de meridiaankanalen (innerlijke Qi). Hierdoor kan de levensenergie (Qi) zich harmoniseren en kan het zenuwstelsel meer tot rust komen.

  Deze opleiding is een verdiepende studie (40hYA continuing education) en een mooie aanvulling op de Yin Yoga opleiding die je al hebt gevolgd en de lessen die je geeft.

 • In deze opleiding leer, ervaar en ontdek je:

  – Oorsprong en achtergrond van Yoga Nidra

  – Voordelen van Yoga Nidra

  – De wetenschap van Yoga Nidra

  – Yoga Nidra en de hersenen

  –  Effecten van Yoga Nidra

  – Opbouw van Yoga Nidra

  – Intentie/Sankalpa

  – Kosha’s

  – Hoe Yoga Nidra te beoefenen

  – Hoe Yoga Nidra te geven

  – Thematiek

  – Yoga Nidra scripts en lesopbouw

  – Hoe je zelf een Yoga Nidra script kan schrijven

  – Stemgebruik

  – Yin Qi Flow reeksen

  – Vijf elementen Dao Yin

  – Vijf elementen Qi Gong

  – Lesplanning Yin Qi Flow & Yoga Nidra

  – Kwaliteiten van Yin energie in flow

 • Deze opleiding vindt plaats in een prachtige studio dichtbij het Centraal station van Utrecht.

  Locatie: M.P. Lindostraat 4 in Utrecht

  Tijd: 9:00-16:15u

  Prijs: €695 (inc 21% BTW)

  Ook te volgens samen met de Restorative Yoga opleiding van 15-18 augustus. klik HIER voor het Summer School pakket.

  Inschrijven voor deze opleiding klik HIER

  Bij deze opleiding ontvang je een zeer uitgebreid Nederlandstalig Pure Energy Yoga lesboek.

  Voor wie?  (Yin) Yoga docenten. Je hebt ervaring in het beoefenen/lesgeven van Yin yoga. Twijfel je of je kan instromen in deze training neem dan contact op met Esther via esther@pureenergyyoga.nl
  Deze opleiding is niet geschikt indien je ernstige depressie, ernstig trauma of ernstige geestelijke gezondheidsproblemen hebt.

  Certificaat: Na het afronden van de module ontvang je een certificaat van  40-uur CE Yoga alliance. Volledige aanwezigheid en actieve participatie is vereist om het certificaat te ontvangen. Daarnaast is er nog een huiswerkopdracht.

  Docent:

  Esther Scheen

  Al meer dan 15 jaar geef ik yoga trainingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat.
  Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.
  Graag help ik je om de connectie met jezelf te maken en jezelf te omarmen op weg naar meer balans.

  Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga, Yoga Nidra & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga en Yoga Nidra. Mijn Yin Yoga opleidingen heb ik gedaan bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee, Josh Summers, Sarah Lo, Mirjam Wagner, Dhugal Meacham en vele andere leraren op het gebied van Yin Yoga en TCM. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen. Naast het geven en ontwikkelen van de opleidingen voor Pure Energy Yoga heb ik gedurende zes jaar gewerkt als lead-teacher en ontwikkelaar van de 200 uurs gecertificeerde Yin&Yang -en Yin Yoga-opleidingen van de yoga academie.

  Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice. Ik ben de lead-teacher van de 200 uurs Yoga Alliance Yin Yoga opleiding.

  Mocht je verdere vragen hebben neem dan contact met me op via esther@pureenergyyoga.nl

  Yin Yoga geeft mij het gevoel van thuiskomen in een wereld die continue door raast. Ruimte te vinden om te verstillen en te verzachten. De kwaliteiten van kalmte, vertraging en geborgenheid te omarmen en van daaruit verder naar binnen te keren en daar de wijsheid te ontdekken. Het is allemaal al aanwezig als je leert luisteren in de stilte.

   

  Algemene Voorwaarden

  Als je je inschrijft voor deze training van Pure Energy Yoga betekent dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden, lees ze hier.

  Als u twijfelt over uw fysieke of mentale fitheid en gezondheid, neem dan contact met ons op voordat u uw aanvraag indient via een aparte e-mail. Door uw inschrijving te ontvangen gaan we ervan uit dat u fysiek en mentaal fit en stabiel bent.

  Annulering:

  De deelnemer heeft het recht deelname aan, of de opdracht voor een workshop of training te annuleren doch alleen per ingezonden mail naar info@pureenergyyoga.nl. Hieronder lees je de strikte annuleringsvoorwaarden.

  Bij annulering van minimaal 12 weken voor de aanvang, zullen er 75 euro administratiekosten in rekening worden gebracht. Bij annulering tussen 12 en 6 weken voor aanvang wordt 50% van het lesgeld in rekening gebracht.
  Bij annulering van 6 weken of minder voor aanvang van de training/workshop wordt het volledige lesgeld in rekening gebracht.

  De annuleringsvoorwaarden zijn strikt, er worden geen uitzonderingen gemaakt op bovenstaande voorwaarden. Mocht je zelf niet in staat zijn om deel te nemen dan mag je iemand anders in jouw plaats mee laten doen.

  Annulering van een reeks van workshops/trainingen is alleen mogelijk voor aanvang van de eerste dag in de reeks.

  Voor een volledig overzicht van aansprakelijkheid verwijzen we naar de algemene voorwaarden van Pure Energy Yoga.

Event Details

Date: 8 augustus @ 09:00 - 11 augustus @ 16:15
Time: 09:00 - 16:15
error: