a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

Yin Yoga basis opleiding Amsterdam (Yin Yoga & Anatomie 50h YA)

Laden Evenementen
27 sep.

Yin Yoga basis opleiding Amsterdam (Yin Yoga & Anatomie 50h YA)

27 september @ 12:30 - 19 oktober @ 20:00
€797

Klik hier om je in te schrijven of om meer informatie op te vragen.

 • Yin yoga is een vorm van yoga waarin diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit, soepelheid en versterking van gewrichten, bindweefsel (fascie, gewrichten, ligamenten en pezen) en stimulatie van levensenergie (Chi, Prana, Qi) samenkomen.

  Wil jij Yin Yoga lessen geven, Yin Yoga integreren in de lessen die je al geeft of meer inzicht en verdieping in je eigen Yin Yoga practice? Doe  dan mee met de Yin Yoga opleiding bij Yogaschool Noord in Amsterdam.

  Tijdens deze module duiken we praktisch in de wereld van Yin Yoga, Anatomie, Fascia, Mindfulness, Sequencing (lesopbouw), Houdingen en aandachtsgebieden, Skeletale variatie, Posture-labs en het gebruik van yogaprops (blokken, bolsters, riemen). 

  Iedere dag biedt een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk en geeft jou volop yinspiratie. 

 • In de Yin Yoga basis module (Yin Yoga & Anatomie -Fysieke lichaam) ontdek en leer je:

  • Wat Yin Yoga is
  • Yin & Yang filosofie
  • Yin Yoga houdingen, modificaties en alternatieven
  • Aandachtsgebieden Yin Yoga houdingen
  • Het gebruik van yogaprops (bolsters, blokken, riemen, dekens) in de houdingen
  • Functionele praktische anatomie
  • Kennis van het menselijke lichaam
  • Het fasciale systeem
  • Skeletale variatie/ De uniekheid van ieder lijf
  • Sequencing van Yin Yoga lessen (lesopbouw)
  • Hoe je fijne, veilige en creatieve Yin Yoga lessen geeft
  • Masterclasses met fysiotherapeute Sina Kaden: Masterclass fascia en Masterclass zenuwstelsel.
  • Integreren van mindfulness en meditatie…en meer

  Deze opleiding is grotendeels gebaseerd op de anatomische en filosofische theorie van mijn leraren, Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley.

  Tijdens het volgen van deze module vergroot je je kennis van het fysieke lichaam en leer je om deze kennis toe te passen in je yoga-lessen en in je eigen yoga-practice.  Alle principes en technieken van het lesgeven in Yin Yoga komen  aan bod.

 • Inschrijvingen verlopen via Yogaschool Noord! Klik hier om je in te schrijven of om meer informatie op te vragen.

  Data en tijden:

  Weekend 1

  Vrijdag 27 september 2024

  Zaterdag 28 september 2024

  Zondag 29 september 2024

   

  Weekend 2

  Vrijdag 18 oktober 2024

  Zaterdag 19 oktober 2024

  Tijd: 12.30 – 20.00 uur

  Voor wie?: Voor yin yoga liefhebbers, yogadocenten, mindfulness trainers, coaches. Na het volgen van deze opleiding kan je met vertrouwen de fysieke aspecten van de Yin Yoga practice integreren in de lessen die je geeft en in je eigen practice. Ook als je op zoek bent naar verdieping voor jezelf kan je natuurlijk mee doen met deze training.

  Certificaat: Na het afronden van de module en het maken van de huiswerkopdrachten ontvang je een certificaat van  50-uur CE Yoga alliance. Volledige aanwezigheid is vereist om het certificaat te ontvangen. Doe je mee met beide modules in Amsterdam dan ontvang je een 100-uur CE Yoga Alliance certificaat.

  Studiemateriaal: Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van Pure Energy Yin Yoga lesmateriaal dat je ontvangt op eerste lesdag van de module. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van “The complete guide to Yin Yoga” van Bernie Clark. Dit boek dien je zelf aan te schaffen voor de start van de training. Voor en tijdens de opleiding moet je rekening houden met zelfstudie en huiswerk (afhankelijk van je ervaring zal dat gemiddeld 12 uur zijn, het grootste gedeelte van die  uren is voor het lezen van een aantal hoofdstukken uit het Bernie Clark boek voordat de opleiding start).

  Investering:

  Early bird (tot met 1 augustus): €797  Regulier (vanaf 1 september 2023):  €847 

  Hoofddocent: Esther Scheen
  Al vele jaren geef ik Yoga opleidingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat. Ik ben lead-teacher van de 200 uurs gecertificeerde Yin&Yang -en Yin Yoga-opleidingen van de Aalo-yoga academie.
  Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.
  Graag help ik je om de connectie met jezelf te maken en jezelf te omarmen op weg naar meer balans.

  Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Mijn Yin Yoga opleidingen heb ik gedaan bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee en ik heb een aantal workshops bij Sarah Powers gevolgd. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen.

  Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice.

  Mocht je verdere vragen hebben neem dan contact met me op via esther@pureenergyyoga.nl of neem contact op met: info@yogaschoolnoord.nl voor logistieke vragen en inschrijving.

Event Details

Date: 27 september @ 12:30 - 19 oktober @ 20:00
Time: 12:30 - 20:00
error: