a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

Yin Yoga & Myofascial release Myoyin opleiding (Nederlands)

Yin Yoga Teacher Training (50h YA)
Laden Evenementen
04 sep.

Yin Yoga & Myofascial release Myoyin opleiding (Nederlands)

4 september @ 12:00 - 8 september @ 20:00
€750

Inschrijven Yin Yoga & MFR/Myoyin opleiding bij Atelier du Mon in Antwerpen

 • 5 daagse Yin Yoga Teacher Training- Myofascial release, Myoyin & Yin Yoga (50h YA).

  Leer in deze module het gebruik van myofascial release technieken, hoe je deze met Yin Yoga asana’s kan combineren (myoyin) en ontdek meer over het laatste nieuws in fascia-onderzoek.

  MyoYin is een combinatie tussen MyoFascial Release (MFR) en Yin Yoga.

  Wanneer deze twee technieken met aandacht worden beoefend, kan de combinatie ervan helpen een diep gevoel van ontspanning te vinden, die het fysieke, mentale en emotionele lichaam diepgaand kan beïnvloeden.
  Myofascial release is een massagetechniek die de spanning in de myofasciale weefsels (bindweefsel in de spieren) van het lichaam los maakt.
  Met deze techniek wordt zachte druk uitgeoefend op het bindweefsel om spierknopen te verzachten, om meer bewegingsvrijheid te kunnen ervaren, de bloed -en vloeistoffen circulatie te bevorderen, de energiestroming te stimuleren en het zenuwstelsel tot rust te brengen.
  We combineren in deze Yin Yoga opleiding het gebruik van therapie ballen met yin yoga houdingen om de stroom van  vloeistoffen, energie (chi), in balans te brengen en spanningen los te laten.

  In deze Yin Yoga teacher training leer je hoe je effectief fysieke en energetische blokkades in het fasciale systeem van het lichaam kunt verzachten.

  Deze inspirerende opleiding zal je een grondig begrip geven van de waarde van de integratie van Myofascial Release technieken in je Yin Yoga beoefening. We ontdekken tijdens deze boeiende opleiding verschillende technieken om de fascia te beïnvloeden en gezond te houden.

 • Onderwerpen voor deze Yin Yoga opleiding:

  • Yin Yoga & Myofascial release theorie en praktijk
  • Yin Yoga & MFR tools
  • Myoyin
  • Myoyin sequencing
  • Triggerpoints
  • Baltherapietechnieken & -methoden
  • Yin & MFR/Yoga Therapy ball sequencing
  • Yoga en Fascia
  • Fascia-anatomie & fysiologie
  • Demonstraties en het beoefenen van myofasciale technieken voor het hele lichaam, voeten, benen, rug, schouders, armen, nek en het gezicht.
  • Lichaamsbewustzijn en Mindful movement
  • Fascia bouncing sequence
 • TAAL: Nederlands

  Locatie: Atelier Du Mon in Antwerpen (Happaertstraat 26, 2000 Antwerpen)

  Tijd:4-8 september (woe: 12:00-18:00, Don: 10:15-18:15, Vrij: 12:00-20:00, Zat: 12:00-20:00, Zon: 12:00-20:00)

  De dagen bestaan uit een prettige balans tussen theoriesessies en interactieve praktijk sessies, samen oefenen en iedere dag volg je een yin yoga les waarin de nieuwe elementen geïntegreerd zullen worden.

  Prijs: €750 (incl 21% BTW)

  De kosten voor deze Yin yoga opleiding zijn inclusief de lessen, een guasha tool, opblaasbare fascia bal, twee kleine fascia balletjes en een zeer uitgebreide manual in het Nederlands (200+ pagina’s).

  Voor wie?  (Yin) Yoga docenten. Of voor zeer enthousiaste beoefenaars die dit willen leren om voor zichzelf toe te passen, je hebt ervaring in het beoefenen van Yin yoga. Twijfel je of je kan instromen in deze training neem dan contact op met Esther via esther@pureenergyyoga.nl

  Certificaat: Na het afronden van de module ontvang je een certificaat van  50-uur CE Yoga alliance. Volledige aanwezigheid, het lezen van de huiswerkartikelen en actieve participatie is vereist om het certificaat te ontvangen.

  Deze module is onderdeel van de 200 uurs (YA) Yin Yoga opleiding van Pure Energy Yoga. Voor meer informatie over de volledige 200 uurs opleiding klik je hier.

  Docenten:

  Esther Scheen

  Al meer dan 15 jaar geef ik yoga trainingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat.
  Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.
  Graag help ik je om de connectie met jezelf te maken en jezelf te omarmen op weg naar meer balans.

  Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Mijn Yin Yoga opleidingen heb ik gedaan bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee, Josh Summers, Sarah Lo, Mirjam Wagner en vele andere leraren op het gebied van Yin Yoga, TCM en Fascia. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen. Naast het geven en ontwikkelen van de opleidingen voor Pure Energy Yoga heb ik gedurende zes jaar gewerkt als lead-teacher en ontwikkelaar van de 200 uurs gecertificeerde Yin&Yang -en Yin Yoga-opleidingen van de yoga academie.

  Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice. Ik ben de lead-teacher van de 200 uurs Yoga Alliance Yin Yoga opleiding.

  Mocht je verdere vragen hebben neem dan contact met me op via esther@pureenergyyoga.nl

  Yin Yoga geeft mij het gevoel van thuiskomen in een wereld die continue door raast. Ruimte te vinden om te verstillen en te verzachten. De kwaliteiten van kalmte, vertraging en geborgenheid te omarmen en van daaruit verder naar binnen te keren en daar de wijsheid te ontdekken. Het is allemaal al aanwezig als je leert luisteren in de stilte.

  Yin yoga opleiding

Event Details

Date: 4 september @ 12:00 - 8 september @ 20:00
Time: 12:00 - 20:00
Organizer Name: Atelier du Mon
error: