a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

Yin Yoga Summer School Yin Yoga & Anatomie + Yin Yoga & Energie pakket

Yin Yoga opleiding - 100h YA
Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.
12 jul.

Yin Yoga Summer School Yin Yoga & Anatomie + Yin Yoga & Energie pakket

12 juli @ 09:00 - 23 juli @ 16:45
€1350

INSCHRIJVEN voor deze OPLEIDING KLIK HIER

 • 10-daagse Yin Yoga training (100h YA). Verrijk je Yin Yoga ervaring deze zomer met de Yin Yoga Summer School in Amersfoort.

  Yin yoga is een vorm van yoga waarin diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit, soepelheid en versterking van gewrichten, bindweefsel (fascie, gewrichten, ligamenten en pezen) en stimulatie van levensenergie (Chi, Prana, Qi) samenkomen.

  Wil jij Yin Yoga lessen geven, Yin Yoga integreren in de lessen die je al geeft of meer inzicht en verdieping in je eigen Yin Yoga practice? Ben jij een yin yoga liefhebber of (yin) yoga docent en wil je je onderdompelen in de wereld van yin yoga ? Doe dan mee met deze inspirerende summerschools.

  Iedere dag biedt een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk en geeft jou volop yinspiratie. 

  Tijdens het volgen van deze Yin Yoga training vergroot je je kennis van het fysieke lichaam en leer je om deze kennis toe te passen in je yoga-lessen en in je eigen yoga-practice.  Alle principes en technieken van Yin Yoga komen aan bod, je leert om Yin Yoga en Yin energie te integreren in je leven en over te dragen aan anderen.

  Deze opleiding is grotendeels gebaseerd op de anatomische en filosofische theorie van mijn leraren, Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley.

 • Tijdens de Yin Yoga & Anatomie opleiding van 12-16 juli duiken we in de wereld van Yin Yoga, Praktische functionele Anatomie, Fascia, Mindfulness, Sequencing (lesopbouw), Houdingen en aandachtsgebieden, skeletale variatie en het gebruik van yogaprops (blokken, bolsters, riemen).

  In de verdiepingsopleiding van 19-23 juli gaan we dieper in op de energetische aspecten van Yin Yoga, Energieleer (QI), Meridianenleer, 5 elementen theorie, Chinese geneeskunde, Guasha, posture labs voor het bovenlichaam, wall yin en meditatie.

  Tijdens de Yin Yoga Summer School Yin Yoga & Anatomie (fysieke lichaam – basis) module ontdek en leer je:

  • Wat Yin Yoga is
  • Yin & Yang filosofie
  • Yin Yoga houdingen, modificaties en alternatieven
  • Aandachtsgebieden Yin Yoga houdingen
  • Het gebruik van yogaprops (bolsters, blokken, riemen, dekens) in de houdingen
  • Functionele praktische anatomie
  • Kennis van het menselijke lichaam
  • Het fasciale systeem
  • Skeletale variatie/ De uniekheid van ieder lijf
  • Sequencing van Yin Yoga lessen (lesopbouw)
  • Hoe je fijne, veilige en creatieve Yin Yoga lessen geeft
  • Integreren van mindfulness en meditatie…en meer

  In de Yin Yoga Summer School Yin Yoga & Energie module (verdieping I) ontdek en leer je:

   • De achtergrond van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG/TCM)
   • Praktische Energetische anatomie
   • Meridianenleer
   • De relatie van de meridianen en de organen
   • De relatie van de meridianen en emoties
   • Vijf elementen theorie
   • Yin Yoga houdingen, modificaties en variaties
   • Yin Yoga asanas voor het bovenlichaam
   • Aandachtsgebieden Yin Yoga houdingen
   • Het gebruik van yogaprops (bolsters, blokken, riemen, dekens) in de houdingen
   • Leer om Yin yoga lessen en jouw eigen practice samen te stellen op basis van de meridianen en de vijf elementen
   • Breng meer diepgang in je Yin Yoga lessen en eigen beoefening
   • Wall Yin Yoga
   • Meridian tapping
   • Meridiaanklok
   • Guasha en  meer….
 • Data & Tijden: Yin Yoga & Anatomie (50h YA) 12-16 juli – Yin Yoga & Energie (50h YA) 19 juli – 23 juli

  Woensdag t/m zaterdag 9:00-16:45u zondag: 13:00-18:00u

  Locatie: Bergstraat 6, 3811 NH Amersfoort voor meer informatie over de locatie klik hier.

  De locatie ligt op +/- 12 min loopafstand van station Amersfoort Centraal. Mocht je toch liever met de auto komen, dan kun je gratis parkeren op ca. 5-10 minuten loopafstand of in een van de parkeergarages in de buurt (Q park bij de Plus supermarkt 7,50 euro bij vooraf reserveren).

  Prijs: 1350 euro.

  De prijs voor deze Yin yoga training is inclusief een guasha tool en twee zeer uitgebreide full colour lesboeken in het Nederlands.

  Voor wie?: Voor yogadocenten, mindfulness trainers, iedereen die Yin Yoga wil doceren en voor serieuze Yin Yoga liefhebbers. Na het volgen van deze training kan je met vertrouwen de fysieke aspecten van de Yin practice integreren in de lessen die je geeft en in je eigen practice. Ook als je op zoek bent naar verdieping voor jezelf kan je natuurlijk mee doen met deze training.

  Certificaat: Na het afronden van de training ontvang je een certificaat van  100-uur CE Yoga alliance. Volledige aanwezigheid is vereist om het certificaat te ontvangen.

  Deze module is onderdeel van de 200 uurs (YA) Yin Yoga opleiding van Pure Energy Yoga. Voor meer informatie over de volledige 200 uurs opleiding klik je hier.

  Studiemateriaal: Tijdens de Yin Yoga Summer School opleiding wordt gebruik gemaakt van Pure Energy Yin Yoga lesmateriaal dat je ontvangt op eerste lesdag van de module. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van “The complete guide to Yin Yoga” van Bernie Clark. Dit boek dien je zelf aan te schaffen voor de start van de training.

  Voor en tijdens de opleiding moet je rekening houden met zelfstudie en huiswerk (afhankelijk van je ervaring zal dat gemiddeld 12 uur zijn, het grootste gedeelte van die  uren is voor het lezen van een aantal hoofdstukken uit het Bernie Clark boek voordat de opleiding start).

  Docent: Esther Scheen
  Al meer dan 15 jaar geef ik yoga trainingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat.
  Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.
  Graag help ik je om de connectie met jezelf te maken en jezelf te omarmen op weg naar meer balans.

  Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Mijn Yin Yoga opleidingen heb ik gedaan bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee, Josh Summers, Sarah Lo, Mirjam Wagner en vele andere leraren op het gebied van Yin Yoga, TCM en fascia. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen.

  Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice. Ik ben de lead-teacher van de 200 uurs Yoga Alliance Yin Yoga opleiding.

  Mocht je verdere vragen hebben neem dan contact met me op via esther@pureenergyyoga.nl

  Gastdocent dag 5 – basis module en Yin & Energie module: Angelique Boset

  Gastdocente Angelique Boset

  Angélique is docent Yin Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yang, kinderyoga en bewegings- en orthomoleculair voedingscoach.  Ook verzorgt ze regelmatig Yin Yoga opleidingen en workshops o.a. maan-, myo fascia release, yoga nidra en kinder yogaworkshops .

  Door yoga leer ik verbinding met mijzelf te maken en te luisteren naar mijn eigen lichaam. Dat wil ik tijdens mijn lessen ook graag meegeven: “luister naar je eigen specifieke lichaam in het moment, in het nu en vergelijk je met niemand anders!” Iedere dag is anders, jij bent zelf iedere dag anders en ieder mens is anders. Niemand is identiek, iedereen is uniek!

  Ik ben een ervaren Yin Yoga docent en trainer met opleidingen van o.a Jo Phee, Sarah Powers, Beta Lisboa, Sarah Lo, Josh Summers, Mirjam Wagner, Skadi van Paaschen, Esther Scheen, Christian Biedner (Yoga Vidya). Sinds 2 jaar geef ik Yin Yoga Teacher Trainingen, workshops en modules.

  Algemene Voorwaarden

  Als je je inschrijft voor deze training van Pure Energy Yoga betekent dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden, lees ze hier.

  Als u twijfelt over uw fysieke of mentale fitheid en gezondheid, neem dan contact met ons op voordat u uw aanvraag indient via een aparte e-mail. Door uw inschrijving te ontvangen gaan we ervan uit dat u fysiek en mentaal fit en stabiel bent.

  Annulering:

  De deelnemer heeft het recht deelname aan, of de opdracht voor een workshop of training te annuleren doch alleen per ingezonden mail naar info@pureenergyyoga.nl. Hieronder lees je de strikte annuleringsvoorwaarden.

  Bij annulering van minimaal 12 weken voor de aanvang, zullen er 75 euro administratiekosten in rekening worden gebracht. Bij annulering tussen 12 en 8 weken voor aanvang wordt 50% van het lesgeld in rekening gebracht.
  Bij annulering van 8 weken of minder voor aanvang van de training/workshop wordt het volledige lesgeld in rekening gebracht.

  De annuleringsvoorwaarden zijn strikt, er worden geen uitzonderingen gemaakt op bovenstaande voorwaarden. Mocht je zelf niet in staat zijn om deel te nemen dan mag je iemand anders in jouw plaats mee laten doen.

  Annulering van een reeks van workshops/trainingen is alleen mogelijk voor aanvang van de eerste dag in de reeks.

  Mochten de maatregelen rondom covid-19 het niet toelaten dat de opleiding live in de studio gegeven wordt dan zal de opleiding live online plaatsvinden.

  Voor een volledig overzicht van aansprakelijkheid verwijzen we naar de algemene voorwaarden van Pure Energy Yoga.

  Yin yoga opleiding

 

Event Details

Date: 12 juli @ 09:00 - 23 juli @ 16:45
Time: 09:00 - 16:45
error: