a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Laatste nieuws!

  No posts were found.

 

Yin Yoga & Energie I opleiding- Summer School 2021

Yin Yoga training Yin & Energie I (Verdieping - 50h YA)
Laden Evenementen
28 jul.

Yin Yoga & Energie I opleiding- Summer School 2021

28 juli @ 09:00 - 1 augustus @ 16:15
€690
Schrijf je in voor de online livestream opleiding Schrijf je in voor de online livestream & studio combi

 

 • 5-daagse Yin Yoga training Yin Yoga & Energie (Verdiepingsmodule Energetics I – 50h YA). Verrijk je Yin Yoga ervaring deze zomer met de Yin Yoga Summer School in Bussum of vanuit het comfort van jouw eigen huis of tuin of vanaf je vakantieadres. We hebben een verdiepend en inspirerend programma voor jou in petto.

  Yin yoga is een vorm van yoga waarin diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit, soepelheid en versterking van gewrichten, bindweefsel (fascie, gewrichten, ligamenten en pezen) en stimulatie van levensenergie (Chi, Prana, Qi) samenkomen.

  In deze verdiepingsopleiding gaan we dieper in op de energetische aspecten van Yin Yoga, Energieleer (QI), Meridianenleer, 5 elementen theorie, Chinese geneeskunde, Guasha, posture labs voor het bovenlichaam, wall yin en meditatie.

  Deze training wordt live en live online (via livestream) aangeboden. De training wordt live (be)geleid door Esther. 

  Als je de opleiding live online via livestream volgt dan ontvang je voordat de opleiding start het uitgebreide studieboek (full color) en een guasha-tool met de post.

  Het volgen van de training online geeft jou de mogelijkheid om de training te volgen alsof je erbij bent in de studio maar vanuit het comfort van je eigen huis.

 • Tijdens het volgen van deze yin yoga opleiding vergroot je je kennis van het fysieke en het energetische lichaam en leer je om deze kennis praktisch toe te passen in je yoga-lessen en in je eigen yoga-practice. Alle principes en technieken van  Yin Yoga komen  aan bod. Iedere dag biedt een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk en geeft jou volop yinspiratie. 

  In deze Yin Yoga module ontdek en leer je:

  • De achtergrond van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG/TCM)
  • Praktische Energetische anatomie
  • Meridianenleer
  • De relatie van de meridianen en de organen
  • De relatie van de meridianen en emoties
  • Vijf elementen theorie
  • Yin Yoga houdingen, modificaties en variaties
  • Yin Yoga asanas voor het bovenlichaam
  • Aandachtsgebieden Yin Yoga houdingen
  • Het gebruik van yogaprops (bolsters, blokken, riemen, dekens) in de houdingen
  • Leer om Yin yoga lessen en jouw eigen practice samen te stellen op basis van de meridianen en de vijf elementen
  • Breng meer diepgang in je Yin Yoga lessen en eigen beoefening
  • Wall Yin Yoga
  • Meridian tapping
  • Meridiaanklok
  • Guasha en  meer….
 • Locatie: Heart House Bussum of vanuit het comfort van jouw eigen thuis of tuin of vanaf je vakantieadres.

  Adres Heart House: Huizerweg 54, 1402 AD Bussum. Bereikbaarheid: bushalte voor de deur Centraal in Bussum tussen station Bussum-Zuid en station Naarden-Bussum (1,8 km) en vlakbij de A1. Betaald parkeren voor de locatie bedraagt €1,20 per uur. Op zon- en feestdagen geldt gratis parkeren.Op de straten achter Hearthouse kan je gratis parkeren, zie hier een plattegrond.

  Prijs: In de studio: 699 euro. Combinatie studio & Live online: 660 euro. Live online: 640 euro

  Als je kiest voor de combinatie Studio & Live online:  Geef dan bij je inschrijving aan welke optie je kiest (ovb van beschikbaarheid!):

  • Wo t/m vrijdag studio &  za-zon online

  Of

  • Wo t/m vrijdag online &  za-zon studio (Voordat de training start ontvang je thuis de zeer uitgebreide full colour manual en een guasha-tool met de post)

  De kosten voor deze Yin yoga training zijn inclusief de lessen, een zeer uitgebreide manual in het Nederlands en een guasha tool.

  Voor wie?: Voor (Yin) Yoga docenten. Na het volgen van de training kan je met vertrouwen de fysieke en energetische aspecten van de Yin practice integreren in de lessen die je geeft en in je eigen practice. Deze module is ook te volgen als je elders al een Yin Yoga opleiding hebt gevolgd.

  Certificaat: Na het afronden van de module ontvang je een certificaat van  50-uur CE Yoga alliance. Volledige aanwezigheid en het maken van de huiswerkopdrachten is vereist om het certificaat te ontvangen.

  Deze module is onderdeel van de 200 uurs (YA) Yin Yoga opleiding van Pure Energy Yoga. Voor meer informatie over de volledige 200 uurs opleiding klik je hier.

  Studiemateriaal: Tijdens de Yin Yoga Summer School wordt gebruik gemaakt van Pure Energy Yin Yoga lesmateriaal dat je ontvangt op eerste lesdag van de module. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van “The complete guide to Yin Yoga” van Bernie Clark. Dit boek dien je zelf aan te schaffen voor de start van de training. Voorafgaand aan de opleiding lees je als huiswerk een aantal hoofdstukken uit het boek The complete guide to Yin Yoga. Voor en tijdens de opleiding moet je rekening houden met zelfstudie en huiswerk (afhankelijk van je ervaring zal dat gemiddeld 12 uur zijn, het grootste gedeelte van die uren is voor het lezen van een aantal hoofdstukken uit het Bernie Clark boek voordat de opleiding start).

  Docent: Esther Scheen

  Al meer dan 15 jaar geef ik yoga trainingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat.
  Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.
  Graag help ik je om de connectie met jezelf te maken en jezelf te omarmen op weg naar meer balans.

  Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Mijn Yin Yoga opleidingen heb ik gedaan bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee, Josh Summers, Sarah Lo, Mirjam Wagner en vele andere leraren op het gebied van Yin Yoga en TCM. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen. Naast het geven en ontwikkelen van de opleidingen voor Pure Energy Yoga heb ik gedurende zes jaar gewerkt als lead-teacher en ontwikkelaar van de 200 uurs gecertificeerde Yin&Yang -en Yin Yoga-opleidingen van de Aalo-yoga academie.

  Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice. Ik ben de lead-teacher van de 200 uurs Yoga Alliance Yin Yoga opleiding.

  Mocht je verdere vragen hebben neem dan contact met me op via esther@pureenergyyoga.nl

  Gastdocent dag 5: Manon Plokker

  Manon Plokker is actief als teacher trainer in de yin yoga, meditatie en energieleer:

  “Op mijn 18de vertrok ik met een rugtas naar India, met een grote honger naar kennis en verdieping. Vele landen, teachers en avonturen volgden; van de zigeuners in de grotten van Granada tot de tropische jungle in Mexico. Het was een andere tijd, waarin het mystieke meer verborgen lag en het internet ons leven nog niet domineerde. Mijn roots liggen daar, in de meditatie en de verschillende vormen van energiewerk en healing. Mijn focus heeft jarenlang gelegen bij het aarden en uiteindelijk diep integreren van al het geleerde, onder leiding van waardevolle teachers en mijn eigen inner guru. Daarnaast ben ik werkzaam geweest als (paramedisch) therapeut voor o.a. terminale patiënten. Binnen de (beperkte) medische protocollen ontwikkelde ik steeds meer een holistische behandelwijze en wederom een verdieping van mijn eigen pad in opleidingen en zelfonderzoek. Yin yoga bleek uiteindelijk de kers op mijn innerlijke taart waarin alles samenkwam en helder werd. Het lichaamsgerichte werk, het meditatieve en de sterke focus op het subtiele lichaam; een effectieve methode om te verstillen op de oneindige reis naar binnen. Een nieuwe rol als teacher trainer kwam natuurlijkerwijs op mijn pad evenals het creëren en geven van opleidingen om alle vergaarde kennis te delen. Mijn kracht ligt in de aarde, het voelen, spelenderwijs onderzoeken en diep verankeren.”

  Manon heeft opleidingen gedaan in healing, reading, meditatie, energetic body work, yin yoga, chakra healing, stemwerk, diverse bewustzijnstrainingen, orthomoleculaire voeding & suppletie en innerlijk kind werk.

  Algemene Voorwaarden

  Als je je inschrijft voor deze training van Pure Energy Yoga betekent dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden, lees ze hier.

  Als u twijfelt over uw fysieke of mentale fitheid en gezondheid, neem dan contact met ons op voordat u uw aanvraag indient via een aparte e-mail. Door uw inschrijving te ontvangen gaan we ervan uit dat u fysiek en mentaal fit en stabiel bent.

  Annulering:

  De deelnemer heeft het recht deelname aan, of de opdracht voor een workshop of training te annuleren doch alleen per ingezonden mail naar info@pureenergyyoga.nl. Hieronder lees je de strikte annuleringsvoorwaarden.

  Bij annulering van minimaal 12 weken voor de aanvang, zullen er 75 euro administratiekosten in rekening worden gebracht. Bij annulering tussen 12 en 8 weken voor aanvang wordt 50% van het lesgeld in rekening gebracht.
  Bij annulering van 8 weken of minder voor aanvang van de training/workshop wordt het volledige lesgeld in rekening gebracht.

  De annuleringsvoorwaarden zijn strikt, er worden geen uitzonderingen gemaakt op bovenstaande voorwaarden. Mocht je zelf niet in staat zijn om deel te nemen dan mag je iemand anders in jouw plaats mee laten doen.

  Annulering van een reeks van workshops/trainingen is alleen mogelijk voor aanvang van de eerste dag in de reeks.

  Mochten de maatregelen rondom covid-19 het niet toelaten dat de opleiding live in de studio gegeven wordt dan zal de opleiding live online plaatsvinden.

  Yin yoga opleiding

Event Details

Date: 28 juli @ 09:00 - 1 augustus @ 16:15
Time: 09:00 - 16:15
error: